SEGRE

Puigdemont dóna "prioritat" al diàleg però no renuncia a la via unilateral

El president rectifica i propugna un "catalanisme europeista" que reforci la UE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Puigdemont dóna "prioritat" al diàleg però no renuncia a la via unilateralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha afirmat aquest dilluns que dóna "prioritat" a la negociació i al diàleg amb l’Estat, si bé no renuncia a la via unilateral ja que considera que també l’ha utilitzat el Govern central en aplicar l’article 155 de la Constitució. En una entrevista amb el diari digital El Nacional, Puigdemont ha destacat que "la prioritat és el diàleg i la negociació" i això requereix "bilateralitat", però ha alertat que això no exclou altres possibilitats, com la via unilateral. "Sobretot quan davant tenim un Estat que actua unilateralment", ha afirmat Puigdemont en al·lusió a l’aplicació del 155, i ha afegit: "No podem renunciar si l’Estat no ha renunciat a la seua unilateralitat".

Des de Brussel·les i pendent d’una euroordre de detenció per rebel·lió, Puigdemont ha precisat que si l’Estat "renuncia a la unilateralitat", llavors es podrà parlar "en altres termes". Així mateix, ha considerat que la declaració unilateral d’independència "no ha estat desautoritzada per ningú" i que el resultat de l’1-O "és vigent". I en aquest context ha apuntat que el 21D els catalans "podran defensar la legitimitat de la república, li malgrat qui el pesi".

L’expresident de la Generalitat i número u de la llista Junts per Catalunya ha assegurat que, si surt elegit diputat, prendrà possessió de l’escó, però en canvi ha dit que no té decidit si prendrà possessió del càrrec si és investit president.

El president rectifica i propugna un "catalanisme europeista"

D’altra banda, el president Puigdemont, que va generar polèmica en plantejar que els catalans haurien de votar si volen seguir a la UE, ha apostat avui per un "catalanisme indubtablement europeista" i ha indicat que el cas de Catalunya pot contribuir a reforçar el bloc comunitari.

Des de Bèlgica, Puigdemont ha publicat dos missatges a Twitter per sortir al pas de la polèmica que va generar en opinar que els catalans hauria de votar si volen continuar pertanyent a la Unió Europea. El president destituït ha assenyalat avui que "el catalanisme és indubtablement europeista" i que "sempre ho ha estat, ho és i ho continuarà sent". "Volem una Europa més integrada, més pròspera, més democràtica i més compromesa. Ens hem de conjurar per mantenir vius aquests valors", ha afegit.

tracking