SEGRE

Rovira afirma que ERC "no demanarà permís" per implementar la "república"

Assegura que el Govern sí que "estava preparat" per fer efectiva la declaració d’independència

Marta Rovira

Rovira afirma que ERC "no demanarà permís" per implementar la "república"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC i número dos a la llista per Barcelona, Marta Rovira, ha puntualitzat que el seu partit si guanya les eleccions del 21D "no demanarà permís per implementar la república" i que aquesta serà feta efectiva "en funció de com sigui de contundent el mandat democràtic" a les urnes.

Segons ha indicat Rovira en unes declaracions a Catalunya Ràdio, "si el bloc del 155 guanya aquestes eleccions, ho arrasaran tot" ja que els partits que l’integren ja estan explicant, al seu judici, "com perceben l’escola catalana i la immersió lingüística".

La secretària general d’ERC ha indicat sobre els pactes postelectorals que Esquerra procurarà "tots els consensos possibles", sense descartar els 'comuns’ però tampoc els altres partits independentistes, i ha apuntat respecte a un govern de concentració que pot ser "possible" si és molt ampli. Ha deixat clar, tanmateix, que serà el nou full de ruta o el programa de Govern el que determinarà els pactes, i encara que no ha entrat en el debat sobre si ERC ha abandonat o no la via unilateral per accedir a la independència, sí que ha subratllat que "no demanarem permís per implementar la república".

Marta Rovira ha puntualitzat que el Govern sí que "estava preparat" per fer efectiva la declaració d’independència aprovada pel ple del Parlament, i com a exemple d’"estructures d’Estat" que, segons ha dit, estaven a punt figuren "els avenços produïts en matèria d’administració tributària".

tracking