SEGRE

IMMIGRACIÓ PASTERES

Salvament Marítim rescata cent sis persones de tres pasteres en aigües andaluses

Unes 37 persones a bord d’una barca en molt mal estat amb aigua a l’interior a les proximitats de l’illot d’Alborán || Les costes espanyoles reben dos embarcacions de mitjana al dia aquest 2017

Salvament Marítim, amb les persones rescatades a les aigües andaluses.

Salvament Marítim, amb les persones rescatades a les aigües andaluses.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim va rescatar ahir un total de cent sis persones procedents de dos pasteres, una de les quals, amb trenta-set immigrants a bord, es trobava en molt mal estat, amb molta aigua a l’interior. Així ho va confirmar un portaveu de Salvament Marítim, que va precisar que a la zona del mar d’Alborán on van ser localitzades les pasteres es trobaven la Guardamar Polimnia i l’helicòpter Helimer 206 en recerca activa. Així, el centre de Salvament Marítim va emetre un avís als navegants i al destacament de l’Armada a l’illot d’Alborán per si veien alguna pastera. Més tard, el destacament va contactar amb aquest organisme, dependent del ministeri de Foment, informant que havia vist dos pasteres a unes cinc milles de l’illot d’Alborán. D’aquesta forma, la Guardamar Polimnia va rescatar la primera embarcació, amb 35 persones a l’interior, 33 homes i dos dones, i després es va dirigir a buscar la segona, mentre que l’Helimer 206, després d’esgotar l’autonomia, és a dir, de quedar-se només amb el combustible necessari per tornar a terra, va ser rellevat per l’avió SAR Rescue, les sigles del qual es corresponen amb Search and Rescue (recerca i rescat).

Finalment, un vaixell que es trobava per la zona i que es denomina Wilhelm Schulte va connectar amb el centre de Salvament i va informar que havia vist una pastera navegant i, d’aquesta manera, va poder enviar la localització. En aquest sentit, l’avió va aconseguir localitzar-la a unes 14,5 milles de l’illot d’Alborán i va passar la dada a la Guardamar Polimnia, que, finalment, la va rescatar cap a les 13.00 hores. A bord d’aquesta pastera, que es trobava en molt mal estat, amb molta aigua a l’interior, hi anaven 37 persones, concretament, eren 35 homes i dos dones.

Una de les pasteres es trobava en molt mal estat, amb trenta-cinc homes i dos dones

Aquestes 72 persones es van traslladar a una embarcació de Salvament Marítim, que les va traslladar al port d’Almeria, on van arribar cap a les 16.00 hores i on els esperava l’habitual dispositiu d’atenció humanitària. Així mateix, ahir, i també la Guardamar Polimnia, va rescatar uns altres 34 immigrants que van ser traslladats a Motril (Granada).

Dos pasteres al dia és la mitjana que deixa l’arribada de persones a les costes espanyoles en els primers set mesos i mig del 2017, durant el qual Salvament Marítim ha assistit 429 barcasses d’immigrants, davant les 188 que es registraven fins al juliol de l’any passat. La pràctica totalitat eren procedents del nord del Marroc.

tracking