SEGRE

TRIBUNALS PREVISIONS

Els exconsellers i els Jordis demanaran tornar a declarar al Suprem per quedar en llibertat

Esperen que l’Alt Tribunal els apliqui el mateix criteri que a Forcadell i la Mesa del Parlament || Argumentaran que no existeix risc de fuga, reiteració delictiva ni destrucció de proves

Els exconsellers de la Generalitat de Catalunya Joaquim Forn (Interior), Dolors Bassa (Treball), Raul Romeva (Exteriors),Carles Mundó (Justícia), Jordi Turull (Presidència),Els exconsellers de la Generalitat de Catalunya Joaquim Forn (Interior), Dolors Bassa (Treball), Raul Romeva (Exteriors),Carles Mundó (Justícia), Jordi Turull (Presidència), Meritxel Borrás (Governació), i Josep Rull (Territorio), a la seva arribada a l'Audiència Nacional.udiència Nacional.

La jutgessa Lamela dóna suport a que s'acumulin al Suprem les causes contra el GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exconsellers i els líders de les entitats sobiranistes empresonats per l’Audiència Nacional (AN) presentaran un escrit davant del Tribunal Suprem (TS) per demanar que els citi a declarar de nou com a investigats i els deixi en llibertat provisional. Esperen que l’Alt Tribunal els apliqui el mateix criteri que va utilitzar amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la Mesa de la Cambra, que van quedar tots en llibertat sota fiança.

Les defenses dels exconsellers, tant els del PDeCAT com els d’ERC, tenen previst presentar avui mateix un escrit per comparèixer davant del magistrat del Suprem Pablo Llarena, en el qual expressen la seua voluntat de tornar a declarar, encara que únicament amb relació als motius pels quals l’AN va ordenar el seu empresonament. Ahir, la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va remetre la causa al magistrat del Suprem, que en contra del criteri de la Fiscalia la unirà a les diligències que té obertes arran de la querella per rebel·lió contra Carme Forcadell i els membres de la Mesa. Els exconsellers i els líders d’ANC i Òmnium preveuen adduir davant del Suprem que no existeix el risc de fuga, reiteració delictiva i destrucció de proves en què Lamela es va basar per empresonar-los. Els investigats –que es presenten a les eleccions del 21-D, excepte Meritxell Borràs i Jordi Cuixart– pretenen defensar que estar a la presó mentre transcorre la campanya suposa una vulneració del seu dret i el dels ciutadans a la participació política.

Presons expedienta Jordi Sànchez per camuflar cartes per eludir les regles internes de Soto del Real

Paral·lelament, els advocats dels exconsellers tenen previst retirar els recursos d’apel·lació que van presentar la setmana passada davant de l’Audiència Nacional contra l’ordre de la jutge Carmen Lamela d’enviar-los a presó preventiva, amb la qual cosa evitaran que la sala penal d’aquest tribunal es pronunciï sobre l’assumpte.

En un altre ordre de coses, Institucions Penitenciàries ha expedientat Jordi Sànchez per haver camuflat cartes entre els seus estris personals per saltar-se el reglament comú per a tots els interns de la madrilenya presó de Soto del Real. Segons confirmen a Europa Press fonts penitenciàries, Sànchez haurà de respondre davant de la Comissió Disciplinària de la presó.

A més, diversos mitjans afirmen que la Guàrdia Civil implica la número dos d’ERC, Marta Rovira, en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre i assegura que “va donar ordres directes” sobre aquest.

tracking