SEGRE

JUDICI SANFERMINES

La fiscal manté que La Manada va violar la jove de forma conjunta

Les acusacions, en la mateixa línia, no donen veracitat a la versió dels acusats

Cotxe i furgó de la Policia, amb els membres de La Manada ahir.

Cotxe i furgó de la Policia, amb els membres de La Manada ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal Elena Sarasate va assegurar ahir que “els fets es van produir sense consentiment i amb violència”, en una nova sessió del judici per la suposada violació d’una jove madrilenya de 18 anys als Sanfermines del 2016. Així mateix va insistir que els integrants de La Manada van actuar “de forma conjunta i organitzada” i que després de la violació van deixar la víctima “tirada i seminua”.

A més a més, la fiscal es va mostrar convençuda de la veracitat de la declaració de la jove i va afegir que la versió dels fets proporcionada pels acusats presenta unes contradiccions “determinants”.

En vista d’aquestes conclusions, l’advocat de l’acusació, Carlos Bacaicoa, va afirmar que “l’assumpte es guanyarà”. Tanmateix, el lletrat de tres dels encausats, Agustín Martínez Becerra, va expressar la seua disconformitat amb la declaració de la fiscal ja que, segons la seua opinió, “ha omès moltíssimes dades que formen part de la causa”.

Tant l’acusació particular com els advocats de l’ajuntament de Pamplona i del Govern de Navarra, personats en la causa, van coincidir en línies generals amb el plantejament de la fiscalia. Pel que fa a això, el lletrat de l’executiu navarrès va donar “mínima credibilitat” als acusats i va defensar que els fets “poden qualificar-se d’agressió sexual, delicte contra la intimitat i robatori amb força”. A més, l’advocat va remarcar l’especial vulnerabilitat de la jove per la seua edat i situació.

En la mateixa línia, Víctor Sarasa, advocat del consistori pamplonès, va asseverar que “els fets són palmaris, la situació no va ser buscada per la víctima, que per descomptat es va sentir intimidada, i mai va manifestar cap tipus de consentiment”. Igualment, aquest lletrat va considerar provat que “no hi ha el menor indici de voluntarietat per part de la noia” en els vídeos gravats pels acusats.

També Miguel Ángel Morán, un altre dels advocats de l’agredida, va manifestar que “no hi va haver consentiment en cap moment” i que la jove va creure que entraven en un portal “a fumar un porro”.

Així mateix, el lletrat va assenyalar la coherència i precisió de la versió de la seua clienta. Per això, va mantenir la petició de 24 anys i 9 mesos de presó per als acusats.

tracking