SEGRE

Corea del Nord confirma el llançament d'un nou míssil capaç d'assolir tots els EUA

Experts creuen que el projectil podria haver recorregut en un vol normal més de 13.000 quilòmetres

Fotografia d'arxiu sense data cedida el 16 de setembre de 2017, per l'Agència Central de Notícies de Corea del Nord (KCNA), l'agència de notícies estatal de Corea del Nord, que mostra al líder nord-coreà Kim Jong Un, mentre guia el llançament d'un míssil balístic de mitjà a llarg abast, Hwasong-12, des d'una ubicació desconeguda.

Corea del Nord confirma el llançament d'un nou míssil capaç d'assolir tots els EUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La televisió nord-coreana va anunciar aquest dimecres que l’últim projectil llançat per Pyongyang és un nou model de míssil balístic intercontinental (ICBM), batejat com a Hwasong-15, capaç de portar un cap nuclear de gran mida i assolir "tot el territori dels Estats Units". Tal com acostuma a fer el règim, la veterana presentadora Ri Chung-hee va anunciar en to solemne l’"exitós" llançament, que "va autoritzar i va presenciar personalment el líder" Kim Jong-un, i que és el primer de Pyongyang després de dos mesos i mig sense realitzar cap assaig armamentístic.

En un butlletí especial emès tres hores que comencés la programació habitual de la televisió estatal, Ri va detallar que el míssil va volar 950 quilòmetres i va assolir un apogeu de 4.475 quilòmetres, dades que estan en sintonia amb les que manegen Seül, Washington i Tòquio. Aquestes dades indiquen que es tractaria de l’altura més gran assolida fins la data per un projectil nord-coreà, la qual cosa implica un nou i perillós avenç en el programa d’armes del règim de Pyongyang.

Tenint en compte que el míssil va ser llançat amb un angle molt obert, alguns experts creuen que el projectil podria haver recorregut en un vol normal més de 13.000 quilòmetres, suficient per assolir Washington o qualsevol part continental dels EUA.

La presentadora va assegurar també durant l’emissió, en la qual no es van mostrar imatges del llançament, que el Hwasong-15 (en coreà "Mart-15") "és un míssil balístic intercontinental amb una ogiva pesada supergran" i que amb aquest últim assaig el país "ha fet realitat la gran causa històrica de completar una força nuclear estatal".

El míssil, disparat des d’un punt a uns 25 quilòmetres al nord de la capital nord-coreana, va volar en direcció est abans de caure en aigües del Mar del Japó (anomenat "Mar de l’Est" a les dos Corees), a uns 250 quilòmetres de la costa de la prefectura nipona d’Aomori (nord del país). Aquestes aigües pertanyen a la zona econòmica especial (EEZ) del Japó, un espai que s’estén a uns 370 quilòmetres des del seu litoral.

tracking