SEGRE

PARTITS PARLAMENT

El Congrés dóna suport a la intervenció de la Generalitat amb el suport del PSC

Carles Puigdemont

Junts per Catalunya farà campanya amb el lema "Puigdemont, el nostre president"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat de la moció del PDeCAT sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya va derivar ahir en el Ple del Congrés en un encreuament d’insults entre els partits independentistes catalans i els partidaris de la intervenció de la Generalitat: “fatxes”, “colpistes” i “mentiders” són alguns dels retrets que es van escoltar a l’hemicicle.

A la pràctica, el Congrés va donar suport ahir l’aplicació del 155 de paraula i amb el recolzament dels diputats socialistes, inclosos els del PSC, encara que la votació formal està prevista per demà dijous. Tot just pujar a la tribuna per defensar la moció que busca que el Congrés insti el Govern central a derogar les decisions adoptades sota el paraigua del 155, el portaveu adjunt del PDeCAT, Jordi Xuclà, va escoltar com l’anomenaven “pesat” des dels escons de l’hemicicle.

Tot això el dia en el qual Junts per Catalunya va presentar la campanya per “guanyar” les eleccions del 21-D amb el lema “Puigdemont, el nostre president”, una frase que serveix per reivindicar-ne la restitució. Puigdemont serà present en els actes a través de vídeos gravats des de Brussel·les. Hi haurà tres tipus de banderoles, però una és la que ha generat polèmica per la seua semblança amb la de Catalunya en Comú.

tracking