SEGRE

POLÈMICA DECLARACIÓ

El PSOE compara Albert Rivera amb José Antonio Primo de Rivera

Pel seu programa recentralitzador, encara que després ho retira || Arrimadas atribueix el símil al “nerviosisme” dels socialistes

Adriana Lastra, ahir, durant la roda de premsa.

Adriana Lastra, ahir, durant la roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE va endurir ahir el seu discurs contra Ciutadans al comparar Albert Rivera amb José Antonio Primo de Rivera, fundador de Falange durant la II República. Adriana Lastra, vicesecretària general dels socialistes, va assegurar, amb referència al líder de la formació taronja, que “va nàixer dient que era Adolfo Suárez i acaba sent José Antonio”. Així mateix, va manifestar que el model territorial recentralitzador que proposa Ciutadans “acaba fent bo” el Partit Popular. No obstant això, la mateixa Adriana Lastra, al terme de la seua intervenció va retirar les seues paraules contra Albert Rivera. Referent a això, la dirigent del PSOE va explicar que havien estat fruit de l’acalorament del seu discurs.

La líder de Ciutadans a Catalunya i candidata a la Generalitat, Inés Arrimadas, va lamentar que el PSOE els vegi com un “adversari”. En aquest sentit, va afegir que “per atacar i dir mentides ja hi ha la senyora Rovira, el senyor Puigdemont, la senyora Forcadell i el senyor Junqueras”. Així, Arrimadas va atribuir el comentari de Lastra al “nerviosisme” dels socialistes catalans, ja que les enquestes revelen que PSC i Ciutadans pugnaran per un mateix electorat en molts municipis.

En aquesta línia, el líder socialista va defensar que la sortida de presó d’Oriol Junqueras i dels membres del Govern empresonats contribuiria a la normalització de la situació. A més, va reiterar que la presó sense fiança imposada per la jutge de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela és “desproporcionada” i va demanar l’aplicació de les mateixes mesures que als membres de la Mesa del Parlament.

Iceta creu que l’excarceració dels presos normalitzaria la campanya Miquel Iceta, primer secretari del PSC i candidat a la Generalitat, va manifestar ahir el seu desig que la campanya electoral del 21-D pugui celebrar-se de la manera “més normal possible”. Segons el líder socialista, perquè això ocorri, és necessari que “la crònica política no sigui una crònica de tribunals” a Catalunya. Sobre pactes postelectorals, Iceta va puntualitzar que el PSC buscarà les aliances que proporcionin més estabilitat a Catalunya.

tracking