SEGRE

ÀSIA TENSIÓ

Corea del Nord té míssils que arriben a tots els Estats Units

Assegura després de l’últim assaig nuclear || Trump anuncia més sancions, Rússia s’afegeix a les crítiques i la Xina, preocupada

Kim Jong-un contempla el llançament d’un míssil balístic el 16 de setembre passat.

Kim Jong-un contempla el llançament d’un míssil balístic el 16 de setembre passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corea del Nord va llançar dimarts a la tarda un míssil intercontinental amb capacitat per arribar a qualsevol part del territori nord-americà, segons va informar una cadena estatal. Igualment, el règim de Kim Jong-un va afegir que amb aquesta prova el país ha completat la seua “força nuclear”. Segons Corea del Nord, el míssil va recórrer 950 km, assolint un apogeu de 4.475 quilòmetres, dades que coincideixen amb les de Corea del Sud, els Estats Units i el Japó.

Les principals potències mundials van expressar ahir la condemna per l’enèsim assaig realitzat pels nord-coreans. D’aquesta manera, el president nord-americà, Donald Trump, va assegurar que el seu país imposarà “grans sancions addicionals” contra Corea del Nord. Per la seua part, Rússia va qualificar els fets d’“acció provocadora” i la Xina va advertir de la seua “profunda” preocupació. A més, Geng Shuang, portaveu d’Exteriors xinès, va apressar a “aturar les accions que elevin les tensions a la península” de Corea. També Alemanya va apel·lar a la unitat davant Pyongyang. Finalment, el Govern espanyol va expressar la seua repulsa al programa atòmic nord-coreà.

tracking