SEGRE

CANDIDATURES JUNTS PER CATALUNYA

Forné: "Som un exemple de dignitat i transversalitat"

JxCat assegura que el 21-D ha de “recuperar-se l’autogovern” || Presenten la seua llista a l’EOI, on hi va haver una càrrega l’1-O

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Maria Forné, que encapçala la llista de Junts per Catalunya a Lleida, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, número 2, van explicar ahir en la presentació de la candidatura que “som un exemple de dignitat, esperança i transversalitat”. A més, va apuntar que, “contra la por, el que queda és l’esperança” i va assegurar que hi ha alguns partits que utilitzen “la por com a eina per demanar el vot”. Amb referència als comicis del 21-D, va afirmar que “no són unes eleccions normals” i, per aquesta raó, els projectes territorials continuaran sent presents en el seu programa electoral, encara que “quedaran en segon terme” perquè el que primarà serà “la recuperació de l’autogovern”. Per la seua part, Solsona va explicar que “el moviment independentista dels últims anys necessita una mirada d’alcalde, de proximitat”. “Per dignitat, deure, responsabilitat i per donar resposta a la nostra gent, hem de continuar fent passos serens per aconseguir implementar i fer efectiva la independència”, va dir.

La resta dels candidats van insistir que es presenten “a la candidatura del president Puigdemont” per “dignitat” davant de la “brutalitat del 155” i per “defensar la llibertat”. A més, van criticar la decisió del ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, de traslladar les obres de Sixena de Lleida.

Val a destacar que JxCat va presentar la seua candidatura a l’EOI, on hi va haver una càrrega policial durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. En les presentacions de la resta de partits independentistes també es van elegir llocs simbòlics. En el cas d’Esquerra, va ser a la localitat natal de l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret, Vallfogona de Balaguer, mentre que els cupaires van escollir el CAP de Cappont, on els agents van carregar l’1-O.

Els integrants de la candidatura de Junts per Catalunya davant de l’EOI a Lleida.

Els integrants de la candidatura de Junts per Catalunya davant de l’EOI a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking