SEGRE

POLÈMICA JUSTÍCIA

Indignació pel canvi de jutges sobre la ‘caixa B’ del PP

Dos magistrats que van forçar que Rajoy declarés per la Gürtel, apartats || El PSOE qualifica de preocupant els relleus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió d’apartar dels judicis de les pròximes peces del cas Gürtel els magistrats Ángel Hurtado i Julio de Diego va indignar els partits de l’oposició.

Aquesta decisió, que va ser adoptada per la Sala de Govern de l’Audiència Nacional a petició de la nova presidenta de la Secció Segona d’aquest tribunal, María José Rodríguez Dupla, que substitueix Concepción Espejel, magistrada recusada en diversos casos de corrupció per la seua vinculació amb el Partit Popular, va deixar molt preocupats els socialistes, en paraules de la seua portaveu al Congrés, Margarita Robles.

La formació d’Iglesias acusa el PP de “dirigir Espanya com si fos el seu pati privat”

Així, dels tres magistrats que van enjudiciar la primera època de la Gürtel, només continuarà José Ricardo de Prada. No obstant, la decisió va comptar amb el rebuig tant de Julio de Diego com del mateix José Ricardo de Prada, que van ser els magistrats que van acceptar que Mariano Rajoy comparegués al judici en qualitat de testimoni. Tanmateix, la Sala de Govern la va justificar partint que si no es procedís d’aquesta manera, “es petrificarien els tribunals”.

Des d’Units Podem, la seua portaveu al Congrés, Irene Montero, va acusar els populars de voler governar l’Estat “com si fos Génova 13”. Així mateix, va recriminar al PP dirigir Espanya com “el seu pati privat”.

També Joan Baldoví, de Compromís, va dir que “alguna cosa fa pudor de podrit”. Des d’Izquierda Unida, van qualificar la decisió de “dur cop contra la imatge d’imparcialitat i credibilitat que es mereix la justícia”.

Menys dur va ser el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que va confiar que “no estiguem parlant d’un nou cas de politització” de la justícia.

Per la seua part, els populars van respectar la decisió judicial i van insistir que “hi ha separació de poders” a Espanya.

També, Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, va destacar que el canvi va ser adoptat per “unanimitat” i que “no sembla que estigui fora de la normalitat”.

tracking