SEGRE

Podemos recorrerà al Constitucional l'aplicació del 155

El PDeCAT vol sumar les firmes dels seus diputats a la presentació del recurs

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias.

Podem recorrerà al Constitucional l'aplicació del 155 a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest matí que el seu grup presentarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, i que en aquest moment estan ja obtenint al Congrés les firmes necessàries per a això.

"El recorrerem", ha assegurat Iglesias als passadissos del Congrés després de les pressions que en els últims dies ha rebut de les formacions independentistes que li han retret que fins ara no ho haguessin recorregut.

Ahir mateix el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, criticava que partits com Podemos, amb el qual tenen "moltes coses en comú", no hagués presentat ja aquest recurs d’inconstitucionalitat contra el "cop d’Estat" que suposa, al seu judici, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Rufián recordava a més que Unidos Podemos compleix el requisit d’un mínim de 50 diputats per presentar aquest recurs davant del Tribunal Constitucional, i les seues firmes són les que el grup confederal de Pablo Iglesias està recollint aquest matí per poder formalitzar el recurs.

Per la seua part, el PDeCAT, segons ha anunciat el diputat Jordi Xuclá, pretén també sumar-se a les firmes que ja va recollir Podemos per presentar el recurs conjuntament amb la formació morada, ja que ells no tenen prou diputats.

tracking