SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Van tenir a casa un mes el seu fill mort “pensant que dormia”

Declaració dels pares en el judici a Girona per homicidi per imprudència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares que van conviure amb el cadàver del seu fill de 8 anys mort i semimomificat durant un mes i que va ser trobat pels Mossos d’Esquadra el 5 de gener del 2016 en un pis de Girona, van assegurar ahir davant del jutge que creien que el menor era viu i que s’havia quedat adormit. Els progenitors van insistir que el menor només va estar malalt un dia i que “no podien acceptar que no es despertés”.

El Ministeri Públic els imputa un delicte d’homicidi per imprudència greu, ja que no van avisar els serveis d’emergència quan el menor va patir una crisi asmàtica. Enrique Barata, fiscal del cas, va afirmar que “es van limitar a administrar-li homeopatia i a resar”.

Així doncs, el matrimoni Hopkins va reconèixer que abans de traslladar-se a Girona des dels Estats Units, l’agost del 2014, un metge ja els havia assenyalat el tractament a seguir davant d’aquests episodis d’asma. Per això, van considerar innecessari acudir a un centre sanitari. Així mateix, van corroborar que van barrejar la medicina tradicional amb l’homeopatia. Referent a això, van donar al menor un fàrmac amb un inhalador combinat amb una teràpia homeopàtica. Segons el testimoni dels progenitors, aquesta combinació va donar resultat i la criatura “va millorar molt” i “se’n va anar al llit amb bona salut”. No obstant, ja no va tornar a despertar-se.

D’altra banda, la mare va explicar que la família feia la vida a l’entresolat de l’habitatge, ja que no disposaven de calefacció a la casa. Igualment, va negar que proferissin paraules com “Satanàs” o “dimonis” contra els policies que van accedir al pis.

Així, va dir que aquestes expressions pertanyien a un cançó gòspel que entonava en aquell moment la família i que, segons la versió policial, interpretaven per “per tornar la vida al nen”.

Els forenses van argumentar que el nen estaria mort des de finals de novembre o principis de desembre del 2015, desmentint la versió de la mare, que va declarar que el 21 de desembre el menor “estava bé”.

A l’arribar a Girona, els Hopkins van continuar educant els seus fills a casa i no els van portar al col·legi. Els progenitors van explicar davant del jutge que als Estats Units aquesta pràctica és legal i van pensar que també ho era a Catalunya.

tracking