SEGRE

PARTITS

Domènech critica que es culpi "Montoro o el Constitucional" de les retallades del Govern

Assegura que "Barcelona s’ha convertit en la ciutat de l’Estat on més inversió social es fa en aquests moments"

Domènech critica que es culpi

Domènech critica que es culpi "Montoro o el Constitucional" de les retallades del GovernEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Catalunya a Comú - Podem (CatECP) a la presidència de la Generalitat, Xavier Domènech, ha denunciat que "no és permissible dir que el problema és Montoro i el TC mentre es consoliden retallades de més de 2.300 milions d’euros en sanitat i educació" des de la Generalitat.

Domènech ha llançat aquesta crítica als últims governs catalans en un míting celebrat en el Canòdrom-Parc d’Investigació Creativa de Barcelona, segons informa CatECP.

En al·lusió a les mesures i retallades aprovades per la Generalitat en els últims anys, el candidat ha afirmat que ni el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, ni el Tribunal Constitucional (TC) "poden ser excuses per no fer política per la gent", tal com, segons la seua opinió, demostra el seu partit en l’ajuntament de Barcelona.

Tanmateix, ha subratllat: "no podem esperar que tot el que estem fent en l’ajuntament arribi a la Generalitat", per reclamar el suport per a la seua candidatura en les eleccions del 21D.

"Barcelona s’ha convertit a la ciutat de l’Estat on més inversió social es fa en aquests moments", ha considerat Domènech en un acte al qual també han assistit l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, i altres membres del govern municipal.

L’alternativa a les retallades socials "no són aquells que volen provocar la reacció contra els drets socials", sinó "la construcció d’una majoria progressista que recuperi l’autogovern per a tothom i totes nosaltres".

Ada Colau, per la seua part, ha assegurat que "votar CatECP és votar a favor de l’agenda social, la reactivació econòmica, de cosir Catalunya i avançar en l’autogovern."

Segons l’alcaldessa, la inversió en habitatge a Barcelona, sota el seu mandat, s’ha multiplicat per quatre; s’ha doblat la inversió social; s’ha posat com a objectiu que la salut pública arribi a tots els barris de la ciutat; han augmentat les guarderies municipals, i han apostat pel transport públic per lluitar contra el canvi climàtic.

Colau creu que és necessari algú com Domènech perquè "la gent comuna arribi a la Generalitat, per començar a governar per posar les institucions al servei de la gent."

En el transcurs del míting, el candidat a la presidència de la Generalitat ha rebut un pastís pel seu 43 aniversari, el que li ha permès bufar les espelmes mentre la número dos de la candidatura Elisenda Alamany afirmava el pastís.

tracking