SEGRE

PARTITS PDECAT

Pascal diu que els alcaldes són la marca més valuosa del PDeCAT

La coordinadora general del partit assegura que sempre han recolzat Puigdemont i que han fet “el que tocava” || Només planegen pactes amb els sobiranistes

L’actual líder del PDCAT, Marta Pascal.

L’actual líder del PDCAT, Marta Pascal.ÒSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per la seua part, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va advertir que les eleccions van de “o Rajoy o Puigdemont”, de forma que va demanar que els partits independentistes puguin fer la campanya en les mateixes condicions que la resta de formacions. Pascal encapçala la nova direcció executiva triada ahir, i que compta amb la lleidatana Dolors Tella en l’àrea de Formació.

?

Creu que l’ofensiva judicial contra el procés aconsella que Puigdemont segueixi a Brussel·les

lleida

Els alcaldes catalans han passat al primer pla de l’escena política des que es van convertir fa mesos en els principals valedors del procés independentista. La major part dels ajuntaments catalans estan afiliats a l’AMI i 200 alcaldes van acompanyar el president Puigdemont a les escales del Parlament durant la declaració política de la república. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, immersa en la precampanya del seu partit malgrat haver renunciat a figurar a la llista, assegura que els edils municipals són la principal carta de la candidatura que encapçala Puigdemont. “La nostra força sempre ha estat a nivell municipal”, va assegurar aquesta setmana Pascal que, en una visita a Lleida emmarcada en la precampanya, va definir la candidatura de JuntsxCat a Lleida com un “equilibri entre la territorialització de la llista, que incorpora gent del Pirineu, d’Aran, gent de la societat civil, d’entitats, de la cultura i dels museus. I alcaldes, que des del punt de vista de partit són la marca de la casa de la nostra força”. Quant a la declaració de la República, va assenyalar que “hi va haver un plantejament molt seriós del president de convocar eleccions davant de l’envestida de l’Estat posant el tema de la violència sobre la taula després del que vam viure l’1-O. El president sempre va dir que estava disposat a convocar eleccions si hi havia un compromís de no aplicar el 155. Aquest compromís no va existir mai. Algunes persones i algunes formacions com ERC obertament van dir que no hi estaven d’acord. Nosaltres com a PDeCAT sempre vam dir al president que estàvem de la seua part”. I va afegir que “vam fer el que havíem de fer”. Pascal admet que hi va haver veus discordants, com la de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va amenaçar de deixar el partit si es convocaven eleccions. Tanmateix, ara ho emmarca en una qüestió interna alhora que afirma que “aquest partit és plural”, per bé que “estem compromesos en la línia que aquest país o té un Estat o és incapaç d’oferir prosperitat als seus ciutadans”. Quant a l’escenari postelectoral, Pascal reitera que “no buscarem cap altra complicitat que no sigui amb el món sobiranista”. La coordinadora de la formació, que presideix Artur Mas, va ratificar a més la vocació europeista del PDeCAT, encara que va puntualitzar que “nosaltres, que volem formar part d’aquest club d’estats, el volem canviar”, en matèries com la PAC o la immigració.

Vindrà el president a fer campanya? “Per ell no quedarà, però amb una ofensiva judicial com aquesta, prefereixo que es quedi a Brussel·les”, va concloure.

“El 21-D ha de convertir-se en la segona volta del referèndum”El president del Govern cessat i candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, va demanar ahir des de Brussel·les encarar les eleccions com “la segona volta de l’1-O”, defensant una Catalunya independent que decideixi les polítiques del seu propi futur. En una videoconferència durant la presentació de la seua candidatura a Sant Julià de Ramis, va reivindicar que l’1-O va ser una victòria dels catalans units contra la violència, ja que “va donar a la història de Catalunya una de les victòries més sentides”. En una entrevista a un diari belga, Puigdemont va assegurar que el programa de JuntsxCat “continuarà amb el camí” cap a la independència i va afirmar que és “insostenible que hi hagi eleccions amb una gran part dels candidats a la presó”.

tracking