SEGRE

ELECCIONES

Milers de lleidatans protesten contra la “dictadura espanyola”

La plaça Paeria es tenyeix de groc en suport als presos que segueixen a la presó || La protesta s’estén a altres capitals i pobles

252721_1.jpg

252721_1.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Lleida està amb el cor trencat.” Aquestes van ser les paraules que es van sentir ahir a la plaça Paeria per mostrar els sentiments dels més de mil lleidatans, set-cents segons la Guàrdia Urbana, que van protestar contra “la dictadura espanyola” i que van exigir la llibertat dels presos que segueixen a la presó. La concentració, celebrada com cada dilluns des que van entrar els primers presos al centre penitenciari de Soto del Real, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, es va tenyir de groc amb bufandes, globus i pancartes que exigien la llibertat dels presos, així com la permanència dels béns de Sixena al Museu de Lleida. Els Cantaires de Ponent, a més, van posar la música amb la qual tots van cantar nadales versionades sobre la situació política actual.

Durant la concentració, la coordinadora de l’ANC, Rosa Borrell, i l’historiador Francesc Fité es van dirigir als assistents perquè segueixin lluitant “per la llibertat, la justícia i per a la construcció d’una república”. A més a més, van mostrar el rebuig al fet que els béns de Sixena siguin entregats a Aragó (vegeu la pàgina 41).

A comarques, centenars de lleidatans es van concentrar també davant dels respectius ajuntaments amb llaços grocs i pancartes amb la llegenda “Llibertat presos polítics”, que van acompanyar la lectura de manifestos. Així, unes dos-centes persones es van manifestar a Mollerussa i unes cent cinquanta, a Cervera, on el portaveu de l’ANC a la Segarra, Juli Lago, va instar a votar perquè “no podem imaginar-nos una Generalitat governada per Arrimadas”. A Tàrrega, el centenar de persones reunides davant del consistori van corejar crits com ara “Llibertat”, “No tenim por” i van cantar a l’uníson L’estaca. Hi va haver concentracions a la resta de les capitals lleidatanes, com Balaguer, les Borges, Tremp i Sort, i també a pobles com Bellpuig i Puigverd de Lleida, entre molts altres.

252721_2.jpg

252721_2.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

252721_3.jpg

252721_3.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

252721_4.jpg

252721_4.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

252721_5.jpg

252721_5.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

252721_6.jpg

252721_6.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

252721_7.jpg

252721_7.jpgAJUNTAMENT DE BELLPUIG

tracking