SEGRE

PPC LLEIDA

Casado: “Il·legalitzar partits no està damunt de la taula, el 155 respon a la sedició”

Xandri assegura que el PP tindrà el segon diputat per Lleida i hi haurà una majoria constitucionalista

Casado i els dirigents populars van coincidir amb Jorge Soler, de Cs, als carrers de Lleida.

Casado i els dirigents populars van coincidir amb Jorge Soler, de Cs, als carrers de Lleida.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La il·legalització de partits polítics no està damunt de la taula, va ser només una reflexió per analitzar què és el que fan altres països per evitar projectes polítics que van contra la unitat territorial, com ara les constitucions portuguesa o alemanya.” Així va matisar Pablo Casado, vicesecretari de Comunicació del PP, durant un acte de campanya electoral a Lleida, acompanyat per la cap de llista, Marisa Xandri, les seues paraules de fa unes setmanes, amb les quals va insinuar la il·legalització de partits independentistes.

Casado va fer un periple ahir per Ponent, on va visitar a Alcarràs una empresa de seguretat i formació en protecció d’incendis, i a Lleida va conversar amb veïns, entre els quals es va trobar amb Jorge Soler, de Cs, que també feia campanya. “A l’hora d’emprendre qualsevol reforma constitucional, no es pot posar en dubte el que és la sobirania nacional, que continua residint a l’Estat espanyol, i que només aquest pot decidir sobre la unitat territorial”, va dir.

Casado va assegurar que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que ha executat el PP “ha demostrat ser un punt d’inflexió, la resposta de l’Estat davant de qualsevol procés de sedició”. “El 155 és un avís a futurs processos de ruptura possibles. Fins i tot els partits independentistes han vist que hi ha un element constitucional que s’ha posat en marxa i saben on condueix.” Casado va assegurar que els independentistes no tornaran a governar, “i si ho fessin, ja saben que hi hauria una resposta de la Constitució, en cas que tornessin a declarar la independència”. Casado va apel·lar a la concòrdia i va assenyalar que “mai més hi pot haver un poble a Catalunya en el qual es cremin banderes espanyoles, franceses o europees”. És bo girar full i “parlar del país que volem, de la Catalunya que ha admirat al món”.

L’objectiu dels populars a Lleida és aconseguir dos representants i, amb això, facilitar la formació d’un govern constitucionalista a Catalunya. “Del que es tracta és de sumar amb PSC i Cs, i governar sense rancors ni revenges, perquè un govern constitucionalista governarà per a tothom, inclosos els que trien opcions independentistes.” Segons Casado, el projecte del PP és “inclusiu i catalanista, perquè defensa l’espanyolitat en la seua diversitat”.

Segons el dirigent, a aquesta terra envoltada de crispació i confrontació li falta concòrdia, seny i projecte de futur, i l’únic partit que pot aportar-ho és el PP.

tracking