SEGRE

PARTITS

Junqueras: "Feu la millor campanya de les vostres vides"

En una carta escrita des de la presó

Junqueras:

Junqueras: "Feu la millor campanya de les vostres vides"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat d’ERC a les eleccions catalanes, Oriol Junqueras, ha demanat als membres del seu partit de sortir a guanyar els comicis des del primer dia: "Feu la millor campanya de les vostres vides".

Ho ha explicat aquest dimecres en un acte de campanya la diputada d’ERC en el Congreso Anna Surra, que ha llegit una carta que Junqueras l’ha fet arribar des de la presó i en la que li demana fer "tot el possible per guanyar les eleccions del 21 de desembre", segons informa Europa Press en la seua pàgina web

Junqueras li explica com els sobiranistes empresonats troben a faltar les seues famílies però, alhora, se senten reconfortats "per l’estima i l’ajuda que reben" els seus familiars per part de molta gent, i conclou que les dos premisses clau per als republicans en aquests comicis són lluitar i guanyar.

El fragment d’aquesta carta s’ha llegit en un acte d’ERC en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per reflectir la "diversitat" de les seues llistes, ja que han intervingut diversos candidats i càrrecs electes dels republicans d’origen estranger, com la presentadora de l’acte, la número 74 per Barcelona i d’origen colombià, Sandra Rodríguez.

També ha parlat la número 10 per Barcelona i d’origen marroquí, Najat Driouech, que ha defensat "el dret a decidir" de les dones de portar vel -ella el porta-, però ha advertit que vol anar al Parlament a representar tots els catalans, no només a les dones que vesteixen com ella.

El senador d’ERC i d’origen indi Robert Masih ha reivindicat el paper que té la comunitat asiàtica a Catalunya a l’hora de fomentar l’activitat econòmica a través de les les exportacions i importacions, i ha destacat la importància d’aprendre el català per augmentar la seua "participació" en la societat.

El regidor d’ERC a Sabadell (Barcelona) i d’origen uruguaià Gabriel Fernández ha volgut combatre la idea que els ajuts socials beneficien més els immigrants i ho ha fet posant exemples: de les 5.000 beques menjador de Sabadell, només el 17% són per a nens que no tenen la nacionalitat espanyola.

"És un mentida que es repeteix, però no hi ha cap ajuda que es doni per raons d’origen. Són ajuts per a persones en situació de vulnerabilitat. No tenen a veure ni amb un passaport ni amb un DNI", ha assegurat el regidor.

Anna Surra, d’origen uruguaià, ha elogiat que la llei de transitorietat jurídica que va aprovar el Parlament -i que després va tombar el Constitucional- deia "clarito" que en la República catalana es podia obtenir la nacionalitat amb cinc anys de residència i que s’havia de tramitar en els sis primers mesos de la independència.

La número dos per Barcelona, Marta Rovira, ha recordat el seu passat com a advocada especialitzada en estrangeria i ha assegurat que llavors va poder comprovar el "racisme institucional" de l’Estat perquè posa traves a qüestions com el reagrupament familiar, l’asil i la renovació del permís de treball, ha dit.

El número 9 per Barcelona i portaveu de la campanya 'Casa nostra, casa vostra' per a l’acollida de refugiats, Ruben Wagensberg, ha dit que l’Estat no ha acollit el nombre de persones que es va comprometre, i ha defensat una República perquè Catalunya tingui la competència en asil.

El diputat de JxSí i número 21 per Barcelona, Chakir El Homrani, ha explicat que una de les principals "xacres" del sistema actual és que immigrants que porten molts anys treballant acaben en situació irregular perquè en el moment de renovar el permís de treball estan a l’atur.

Ha obert l’acte el secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, que ha defensat que la diversitat d’origen que hi ha en la societat catalana ha de reflectir-se ara "en les institucions" i ha enaltit que ERC treballa per a això.

tracking