SEGRE

PARTITS

Puigdemont i Rovira tancaran la manifestació independentista a Brussel·les

S’espera superar els 20.000 assistents

Puigdemont i Rovira tancaran la manifestació independentista a Brussel·les

Puigdemont i Rovira tancaran la manifestació independentista a Brussel·lesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants més alts de les llistes "Junts per Catalunya" i ERC fora de presó, Carles Puigdemont i Marta Rovira, clausuraran junts amb sengles parlaments la manifestació "Desperta, Europa" de dijous a Brussel·les, organitzada per les organitzacions ANC i Òmnium Cultural.

Es tracta de l’únic acte previst en el qual els màxims exponents d’aquestes candidatures estaran junts físicament a la campanya electoral per al 21 de desembre, tenint en compte que l’expresident català Puigdemont ha assenyalat a través del seu advocat, Paul Bekaert, que no té intenció d’abandonar Bèlgica malgrat que el Tribunal Suprem hagi anul·lat l’euroordre contra ell i els altres quatre exconsellers.

ANC i Òmnium van presentar els detalls d’una manifestació que partirà del Parc del Cinquantenari i transcorrerà al voltant de les institucions europees fins la plaça Jean Rey, entre el Parlament i el Consell Europeu.

Els organitzadors han reconegut que haguessin desitjat acabar el recorregut a la rotonda de Schuman, entre la Comissió i el Consell, un lloc central del barri europeu, però el recorregut "ha hagut de ser diverses vegades adaptat amb la Policia belga per motius de seguretat, ja que s’espera un gran nombre d’assistents i es tracta d’un dia feiner", va explicar Francesc Bellavista, membre de l’equip organitzador.

Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, al capdavant d’Òmnium i ANC des que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez són a la presó, van explicar que s’espera que sigui "la manifestació més gran celebrada a Brussel·les".

Sense voler donar xifres estimades de participació, sí que van dir que esperen superar els 20.000 assistents.

"Demanem al principi permís per a 10.000 participants però hem hagut de revisar amb la Policia el permís per a participants diverses vegades", va assenyalar Alcoberro, que va assegurar que aquest nombre "es multiplicarà".

Els organitzadors van confirmar la presència de diversos eurodiputats i personalitats polítiques de diverses nacionalitats, però no van voler indicar si líders o personalitats catalanes com l’expresident català Artur Mas se sumaran a la iniciativa.

Segons ANC i Òmnium, a més dels vols comercials i els vehicles particulars, s’han mobilitzat 250 autocars i almenys 5 vols xàrter per facilitar el trasllat dels assistents a Brussel·les.

tracking