SEGRE

JXCAT·CUP EXTRADICIÓ

Puigdemont atribueix la retirada de l'euroordre a la “por del ridícul”

Diu que la decisió de Llarena demostra que anar a Brussel·les va ser l’“estratègia adequada” || El líder de JuntsxCat estudia tornar a Espanya després del 21-D

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al costat dels consellers cessats que l’acompanyen a Brussel·les.

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al costat dels consellers cessats que l’acompanyen a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat i cap de llista de JuntsxCat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que la decisió del Tribunal Suprem de retirar les ordres europees de detenció dictades contra ell i els quatre consellers cessats que l’acompanyen a Brussel·les sorgeix de la “por” de perdre la causa davant de la justícia belga, la qual cosa demostra que viatjar fins a Bèlgica va ser l’“estratègia adequada”. “Quan la justícia l’administren ells, són molt valents, però quan ja no poden controlar ni els jutges amics, ni els fiscals, llavors ja no són tan valents i saben que poden fer el ridícul”, va dir Puigdemont en una roda de premsa convocada a la capital belga, a la qual també van assistir Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. I és que, per als consellers cessats, la retirada de l’euroordre també simbolitza una victòria. “Hem guanyat i el Govern espanyol ha perdut”, va resumir Comín, que va destacar que “el jutge ha preferit fer el ridícul i trencar el principi de cooperació judicial entre estats abans que evidenciar la seua derrota”.

Així mateix, Puigdemont va anunciar que estudia tornar a Espanya després del 21-D per “prendre possessió” de la seua acta de diputat, encara que ha de “pensar” abans de “prendre la decisió” i no ho farà “sense garanties”. “Bèlgica sap que les euroordres no són acceptables ni presentables”, va concloure el cap de llista de JuntsxCat.

Per la seua banda, la cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, va assegurar que “no hi ha res a parlar amb un Estat que no parla, sinó que ordena”.

Espanya vol una altra llei a la UE

El titular de Justícia, Rafael Catalá, proposarà demà als altres ministres de Justícia de la UE la necessitat de reflexionar sobre la revisió del sistema d’euroordre, que, segons el seu parer, “ha perdut eficàcia”. Segons va explicar ahir a les portes del Congrés, la seua intenció és utilitzar l’exemple del que ha succeït amb l’euroordre emesa contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per fer veure que es tracta d’un sistema que no funciona com s’esperava. En aquest sentit, Catalá va titllar d’“intel·ligent” la decisió de retirar les euroordres de detenció.

tracking