SEGRE

PP MÍTING CENTRAL

Mariano Rajoy defensa a Lleida “l'imperi de la llei” davant de “somiejos” independentistes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va elegir Lleida com a primera visita a Catalunya de la campanya electoral, just l’endemà que una interlocutòria judicial autoritzés l’ús de la força per traslladar a Sixena les obres en litigi des del Museu de Lleida. Sobre aquesta qüestió, abans de presidir un dinar míting a la Llotja, es va limitar a dir que “aquest és un assumpte en el qual les decisions les prenen els tribunals” (més informació a la pàgina 42).

I, pel que fa a la multitudinària manifestació independentista de dijous a Brussel·les, va indicar que respecta “el dret a manifestar-se”, però va afegir que “l’únic que tinc clar és que defensaré la unitat d’Espanya, la Constitució, l’imperi de la llei, ser a Europa, que l’economia funcioni”. “Això és el que ens interessa, i no els somiejos d’alguns, que van contra el signe dels temps i contra els valors i principis europeus”, va subratllar.

Ja al míting, Rajoy va instar tots els que van votar el PP a les últimes generals que repeteixin el 21 de desembre, perquè “és un vot útil i segur, que no està subjecte a cap tripijoc ni es posarà al servei de cap causa de la qual ningú es pugui després penedir”. Va presumir que amb l’aplicació de l’article 155 a Catalunya “es va frenar en sec el deliri de l’independentisme”, i va incidir en el fet que el seu partit és la “millor garantia per evitar històries indesitjades en el futur”. Així mateix, va indicar que el creixement d’Espanya pot pujar del 2,3 al 3 per cent “amb un mínim de seguretat a Catalunya”.

Per la seua banda, el candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, va assegurar que no l’espanten ni el preocupen les “barbaritats” dels candidats independentistes, però sí que el cap de llista del PSC, Miquel Iceta, sospesi la possibilitat d’indultar els Jordis i els exconsellers. Marisa Xandri, candidata popular per Lleida, va apostar per revertir “quaranta anys de nacionalisme destructiu”.

CONTRACRÒNICA - Pastís per a Albiol. Albiol complia ahir cinquanta anys i el van sorprendre amb un pastís i un vídeo amb missatges de felicitacions d’alts càrrecs del partit, com la de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría. L’aniversari de Marisa Xandri és avui, però no va tenir pastís. - Groc només a fora. Pràcticament cap assistent al dinar míting del PP a la Llotja va portar alguna peça de color groc. Sí que es va poder veure almenys una bufanda de llana de la rojigualda i una altra de la senyera. Els manifestants que protestaven a fora van penjar dos grans llaços en un expositor davant la Llotja.

Mariano Rajoy, Xavier García Albiol i Marisa Xandri, ahir a l’arribar al dinar míting que el PP va celebrar a la Llotja de Lleida.

Mariano Rajoy, Xavier García Albiol i Marisa Xandri, ahir a l’arribar al dinar míting que el PP va celebrar a la Llotja de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

Mariano Rajoy, Xavier García Albiol i Marisa Xandri, ahir a l’arribar al dinar míting que el PP va celebrar a la Llotja de Lleida.

Mariano Rajoy, Xavier García Albiol i Marisa Xandri, ahir a l’arribar al dinar míting que el PP va celebrar a la Llotja de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking