SEGRE

CUP LA SEU D?URGELL

Gabriel: “L'1-O ha permès veure la veritable cara de l'Estat espanyol”

«Podeu estar segurs que som garantia de república i farem el que sigui per fer-la efectiva. Estarem amb tot Govern que es comprometi a materialitzar-la»

La protesta de divendres.

La protesta de divendres.RÀDIO SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel va assegurar ahir que “el referèndum ha permès veure la veritable cara de l’Estat espanyol”. Així ho va afirmar en un acte a la Seu, on va defensar la necessitat de començar a implantar la “República catalana”. Gabriel va explicar que el referèndum ha provocat que “tot el món” hagi vist que Espanya és “repressió violenta, escorcolls, intervencionisme, tancament de webs, prohibició d’actes i amenaces als mitjans de comunicació”. A més, va apuntar que tot el que ha passat durant els últims mesos ha servit per deixar en evidència “que qui no vol la independència són els grans lobbies econòmics” i que qui vol la república “és la gent senzilla i les classes populars”.

“La independència no la volem per fer un estat com l’espanyol o el francès, sinó per un exercici de sobiranies que implementin les polítiques socials”, va assenyalar, i va criticar les institucions europees per “no reconèixer el dret d’un poble i un referèndum que es va haver de defensar amb els cossos”. Per la seua banda, la número 4 de la llista de la formació anticapitalista per Lleida, Xènia Antona, de la Seu, va exposar les problemàtiques que s’han de resoldre, segons ella, al Pirineu. Va parlar d’infraestructures, patrimoni i turisme i la creació d’un “organisme que prengui les decisions des del territori, l’autoorganització i el poder popular”.

A més, l’acte de la Seu d’Urgell va comptar amb la presència del número 3 dels cupaires per Barcelona, Vidal Aragonés, que va parlar que la del 21-D és una campanya “enmig d’un muntatge judicial que empresona polítics amb unes acusacions que no tenen fonament i que decideix la llibertat partint de la submissió a l’article 155”. Després dels parlaments de cadascun dels ponents, es va llegir poesia i diversos manifestos dels joves d’Arran i d’altres col·lectius de la capital de l’Alt Urgell “contra la repressió, la violència masclista i a favor de l’escola catalana i les persones refugiades”.

La protesta de divendres.

La protesta de divendres.RÀDIO SEU

tracking