SEGRE

IRAK JIHADISME

L’Iraq proclama oficialment el “final de la guerra” contra l’Estat Islàmic

Tropes iraquianes celebren la victòria sobre l’Estat Islàmic.

Tropes iraquianes celebren la victòria sobre l’Estat Islàmic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, va proclamar oficialment ahir el “final de la guerra” contra el grup terrorista Estat Islàmic, després que els militars hagin recuperat els últims bastions que encara estaven sota control de l’organització jihadista. Al-Abadi ja va anunciar el dia 21 de novembre la derrota militar d’Estat Islàmic i va avançar que el seu Govern confirmaria la victòria definitiva sobre el grup extremista al finalitzar la persecució de les forces, disperses al desert.

El primer ministre va celebrar ahir en una compareixença pública que les tropes iraquianes han aconseguit recuperar les últimes zones que encara restaven sota control jihadista a la frontera amb Síria després d’una guerra que ha durat tres anys i mig. Aquests avanços, va afegir, “suposen la fi de la guerra contra els terroristes del Daesh, que han estat derrotats i expulsats de l’Iraq”, segons un missatge difós pel Govern en xarxes socials.

Aquests tres anys i mig de conflicte han deixat sis milions de desplaçats, tres milions i mig dels quals van buscar refugi en campaments i la resta van trobar allotjament en cases llogades, de familiars o coneguts. A més, segons l’ONU hi ha onze milions de persones necessiten ajuda humanitària.

tracking