SEGRE

ERC BADALONA

Forcadell entra en campanya i insta a votar per “vèncer el 155”

Rovira acusa Arrimadas de no ser digna per presidir Catalunya || ERC celebra l’acte central del Pirineu a la Seu d’Urgell

Rovira i Forcadell

Forcadell entra en campanya i insta a votar per “vèncer el 155”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va fer ahir la primera aparició a la campanya electoral apel·lant al vot útil per “vèncer el 155” en un acte amb la candidata d’ERC, Marta Rovira. En un míting a Badalona davant d’unes 400 persones, Forcadell, que va de número 4 a la llista d’ERC per Barcelona, va dir estar trista però també esperançada per la situació que viu Catalunya. “Estic com el país, trista i esperançada, perquè és normal que estiguem tristos ja que hi ha quatre persones innocents a la presó, i ja fa molts dies i nits que estan tancats, però també estem esperançats perquè la millor manera d’alliberar-los és guanyar el 21-D i això és el que farem”, va explicar.

“ERC –va apuntar– és l’únic partit que pot frenar els del 155, és l’únic vot útil per frenar Ciutadans”, va destacar Forcadell abans de recollir unes paraules de Junqueras i apuntar que “persistirem, Oriol, persistirem perquè persistir és guanyar”.

ERC va celebrar ahir l’acte central al Pirineu denunciant els danys del 155 per als ajuntaments

Per la seua part, Rovira va evitar entrar en polèmica sobre qui ha de ser investit president de la Generalitat després del 21-D si guanyen de nou els partits independentistes. Va centrar el discurs a carregar contra la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, de la qual va dir que “no pot ser presidenta de Catalunya algú que no té capacitat per reunir la diversitat del que és Catalunya”.

“No pot ser presidenta –va insistir– algú que vol acabar amb els consensos que s’han construït en aquest país durant molts anys, com el generat entorn del sistema educatiu català, o la immersió lingüística per donar igualtat d’oportunitats a tothom independentment del seu origen”.

D’altra banda, ERC va celebrar ahir al migdia a la Seu l’acte central del Pirineu, a càrrec de Raimon Monterde, Núria Picas, Francesc Viaplana i Bernat Solé. Monterde, alcalde de Sort candidat independent, va iniciar l’acte manifestant que “venim de l’1 d’octubre, que va donar un mandat clar i democràtic al Govern català, amb unes conseqüències duríssimes”. Així mateix, va assenyalar que els efectes de l’article 155 han afectat els ajuntaments i va posar com a exemple que a Sort “hem hagut de tancar la biblioteca municipal”.

tracking