SEGRE

ERC advoca per restituir el major Trapero i revertir accions del 155

Una altra mesura seria reobrir les delegacions de la Generalitat a l’exterior

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

ERC advoca per restituir el major Trapero i revertir accions del 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha compromès aquest dimarts a què, si Esquerra guanya les eleccions catalanes del 21D, revertirà totes les decisions adoptades en el marc de "la dictadura de l’article 155" i, entre elles, restituirà en el seu càrrec el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

En un acte a l’auditori del Macba per presentar el programa electoral d’ERC, Rovira ha apuntat que si els catalans "ens fan la seua confiança el 21D i guanyem les eleccions, el primer que farem és revertir totes les decisions adoptades pels qui han intervingut les institucions catalanes" a l’empara de les mesures aplicades amb l’article 155 de la Constitució.

Rovira ha precisat, en aquest sentit, que el major Trapero seria restituït en el seu càrrec, si ell ho desitja, "perquè ens sembla una ofensa -ha dit- i un atac a la seua professionalitat i al seu full de serveis impecable tenir-lo relegat a fer tasques administratives". Segons la número dos d’ERC i candidata a la presidència de la Generalitat en substitució del líder republicà, Oriol Junqueras, es tracta de "retornar la confiança al cos de Mossos d’Esquadra, perquè amb la seguretat publica no es juga".

També serien reobertes "totes les delegacions de la Generalitat a l’exterior, en primer lloc -ha precisat- perquè són totalment legals ja que Catalunya disposa de competències en aquesta matèria, i en segon lloc perquè lluny de les mentides que diuen 'els del 155', realitzen una funció bàsica".

Altres mesures que ERC advoca que siguin revertides, ha explicat, seran "les d’aplicar el pla de tresoreria de la Generalitat per tornar a pagar els proveïdors en una mitjana de 24 dies". "Seran desbloquejats els 400 milions d’euros en partides per al tercer sector, la qual cosa permetrà reprendre concerts, contractes i programes que han estat bloquejats pel PP", ha apuntat, i "serà posada en marxa la renda garantida de ciutadania".

Rovira ha reconegut, no obstant, que potser hi hagi alguna mesura, "presa sota la dictadura del 155", que pugui ser "irreversible", com "el trasllat de les obres d’art de Sixena que estaven a Lleida, perquè encara que caben recursos judicials, segurament no podrem aconseguir que tornin".

Tindrà prioritat absoluta en el nou Govern que es formi si ERC guanya les eleccions, ha dit Rovira, el tractar d’aconseguir que siguin paralitzats o sobreseguts tots els procediments judicials "oberts a instàncies del PP, PSOE o Ciutadans" que vagin en contra de càrrecs electes catalans, "ja que es tracta de casos polítics en els quals ells són jutge i part". Segons la número dos d’ERC, no es tracta únicament de guanyar les eleccions, sinó que "com més ampli sigui el mandat democràtic que obtinguem, més respectat serà, i més fàcil serà implementar-lo".

tracking