SEGRE

RÀDIO LLEIDA DEBAT DELS CAPS DE LLISTA

Sixena centra el primer debat entre els candidats per Lleida

Tots van defensar que les obres s’havien de quedar al Museu || El cap de llista per ERC, Bernat Solé, va abandonar el debat per poder presenciar el trasllat

Els candidats per Lleida, flanquejats per Mercè March i Josep Lluís Cadena, abans d’obrir el debat.

Els candidats per Lleida, flanquejats per Mercè March i Josep Lluís Cadena, abans d’obrir el debat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El trasllat de les 44 peces del Diocesà a Sixena i el dispositiu policial per dur-lo a terme van ocupar bona part del primer debat d’ahir a Ràdio Lleida entre els caps de llista per Lleida dels partits amb representació al Parlament. L’acte, celebrat al Rectorat de la UdL, va començar amb l’abandó del debat per part del cap de llista per ERC, Bernat Solé, al·legant que se n’anava al Museu, davant de la sorpresa i disconformitat dels seus rivals.

La moderadora, Mercè March, va preguntar als candidats la seua valoració sobre el cas Sixena. El candidat per Junts per Catalunya, Josep Maria Forné, va al·legar que “és una vergonya que s’hagi aprofitat el 155 per fer aquest espoli. És una situació humiliant per als catalans i, especialment, per als lleidatans, i no s’ha d’oblidar que els responsables del que ha passat amb Sixena i del 155 han estat el bloc Cs-PSC-PP”. Per la seua part, el candidat de Ciutadans, Jorge Soler, va lamentar la situació i es va queixar de la falta de diàleg entre els governs per arribar a un acord. “El que ha passat ha estat el fracàs del diàleg entre el Govern català i l’aragonès i que no hagin volgut asseure’s i solucionar el problema”, alhora que recordava que l’exconseller Santi Vila, “volia arribar a un acord i van acabar fent-lo fora”. D’altra banda, el candidat socialista, Òscar Ordeig, va dir que “tots perdem amb aquesta resolució, com a lleidatans i com a societat”, i va acusar la Generalitat de no voler resoldre el conflicte. “No té res a veure amb el 155, un jutge ha hagut de decidir perquè els polítics no han volgut fer política”, va sentenciar. Més contundent va ser Mireia Boya, cap de llista per la CUP, que va acusar de “cínic” Ordeig “per lamentar-se del 155 després de donar-li suport”, i va qualificar d’“humiliació” el que es va veure ahir al Museu. “Dialogar no és enviar la Guàrdia Civil i els Mossos a fer càrregues”, va subratllar. Al seu torn, la candidata pel PP, Marisa Xandri, va mostrar la seua disconformitat amb la decisió, però va destacar que “els ministres i membres del PP estem acostumats a complir les lleis i les decisions judicials”. Finalment, la cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Sara Vilà, va acusar Cs, PSC i PP de “propiciar aquesta situació donant el vistiplau al 155”, i va criticar que “es podria haver arribat a un acord però ningú no ho va voler fer per partidisme”, va recalcar.

tracking