SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

El Tribunal de Comptes embarga l'habitatge de Mas i finques d'Ortega, Rigau i Homs

Com a pagament de part de la fiança que els va imposar per la celebració de la consulta del 9-N || El jutge Llarena podria anunciar noves imputacions del Suprem contra polítics després de les eleccions

L'expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas

Mas entendria que els exconsellers acatessin el 155 per sortir de presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes va anunciar ahir l’embargament provisional de l’habitatge que l’expresident Artur Mas va posar com a garantia per cobrir part de la fiança de 5,2 milions que li van ser imposats per la suposada despesa de diners públics per a la celebració de la consulta del 9-N l’any 2014. El tribunal que va imposar la fiança, que ja havia ingressat 2,8 milions d’euros gràcies a la caixa de solidaritat de l’ANC, va fer pública l’acceptació dels diversos béns immobles propietat d’Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i Jordi Vilajoana de manera provisional i fins que s’acabi el procediment i es tanqui la causa. El Tribunal de Comptes subratlla que aquest embargament és provisional, així com el dipòsit de gairebé 3 milions d’euros, i que serà necessari esperar a una sentència en ferm per conèixer si els excàrrecs públics han de respondre econòmicament per l’organització de la consulta. L’embargament anunciat per l’òrgan fiscalitzador impedirà que els encausats puguin vendre els immobles, entre els quals consta un pis d’Artur Mas a Barcelona, la meitat d’un immoble de Francesc Homs a Taradell (Osona), algunes finques de Joana Ortega a Ribes de Freser i una propietat de Jordi Vilajoana. Mentre es mantingui oberta la causa i no s’efectuï l’anàlisi comptable, podran continuar disposant de les propietats.

D’altra banda, el jutge d’instrucció de la causa que manté els Jordis i el Govern destituït podria anunciar noves imputacions a partir del 21 de desembre, dia en què se celebraran les eleccions de Catalunya, segons apunten fonts del diari Ara.

El magistrat Pablo Llarena, que va encarregar ahir múltiples informes individualitzats a la Guàrdia Civil sobre la suposada cúpula independentista que hauria organitzat al costat d’entitats sobiranistes mobilitzacions i la declaració d’independència del passat 27 de setembre, ampliarà la investigació per rebel·lió.

El Tribunal Suprem hauria tret la llista de possibles investigats de diversos documents que es van decomissar durant els registres que van tenir lloc a casa de l’exsecretari general de la Vicepresidència Econòmica Josep Maria Jové, entre els quals hi ha l’informe EnfoCATs i una agenda personal en la qual l’excàrrec públic podria haver anotat l’articulació pas a pas del referèndum que es va celebrar el passat 1 d’octubre.

Després de l’aparició de l’agenda, els partits independentistes van criticar la filtració de diverses anotacions. El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ho va titllar de “caça de bruixes” mentre que ERC i la CUP van dir que era un document “personal”.

En canvi, Ciutadans va expressar que d’allà es trauria “petroli” i el Govern central va afirmar que és una prova que l’independentisme “es basa en la mentida”.

Melgar ja exerceix com a nou fiscal general

Sánchez Melgar va prendre ahir possessió del seu càrrec com a fiscal general de l’Estat en un acte celebrat al Palau de la Zarzuela. Va ser elegit pel Consell de Ministres per substituir José Manuel Maza, que va morir el passat 18 de novembre per les complicacions derivades d’una infecció.

tracking