SEGRE

Els Mossos revisen conselleries i adverteixen que no poden penjar llaços grocs

Per ordre de la Junta Electoral Central

Un gran llaç groc ha ocupat l'escó que fins a l'estiu passat ocupaba Joaquim Fonr, conseller cessat d'Interior.

Els Mossos revisen conselleries i adverteixen que no poden penjar llaços grocs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra revisen la seu d’alguns departaments de la Generalitat i altres edificis públics per advertir que s’han de retirar els llaços grocs i pancartes de suport als independentistes empresonats, per ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

Segons han informat fonts coneixedores dels fets, els agents s’estan personant en les últimes hores en diverses conselleries, arran d’un requeriment de la Junta Electoral que els cita a comunicar la prohibició d’exhibir símbols de suport als presos durant la campanya en llocs públics.

Els policies comuniquen als responsables d’aquests edificis públics que han de retirar els símbols independentistes i aixequen acta per deixar constància de si s’han acatat les directrius de la Junta Electoral Central.

Els agents revisen també l’interior dels edificis, per comprovar si en algun espai de cara al públic s’exhibeixen aquest tipus de símbols prohibits per la Junta. Entre les conselleries que els agents han revisat figura la seu del Departament de Justícia, situada al carrer Pau Claris de la Generalitat.

A l’inici de la campanya per les eleccions autonòmiques del 21D, la Junta Electoral Central va adoptar un acord en el qual establia que en períodes electorals els poders públics s’havien d’abstenir de col·locar símbols considerats partidistes als seus edificis, la qual cosa inclou, llaços o pancartes de suport als independentistes presos.

La prohibició de la Junta Electoral va impedir que l’ajuntament de Barcelona seguís endavant amb el seu propòsit d’il·luminar de groc fonts i edificis de la ciutat en període electoral, en suport als exconsellers de la Generalitat i els líders de les entitats independentistes empresonats.

tracking