SEGRE

CIMERA CLIMA

Macron: “El món està perdent la batalla contra el canvi climàtic”

Després de l’anunci de Trump de la retirada dels EUA de l’Acord del Clima del 2015

Macron i Schwarzenegger ahir amb un grup d’adolescents.

Macron i Schwarzenegger ahir amb un grup d’adolescents.TWITTER MACRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va celebrar ahir una cimera internacional amb la qual, just dos anys després de l’adopció de l’acord climàtic de París, busca incrementar els fluxos de finançament cap a projectes de desenvolupament sostenible.

El president francès, Emmanuel Macron, va fer una desoladora afirmació respecte a la lluita global contra el canvi climàtic davant de dotzenes de caps d’estat i de Govern i líders empresarials. “Estem perdent la batalla contra el canvi climàtic”, va sentenciar.

“No ens movem prou ràpid. Tots necessitem actuar”, va recalcar intentant trobar un nou alè per a l’esforç col·lectiu que va ser debilitat l’estiu passat amb l’anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, quan va confirmar que abandonaven l’Acord del Clima de París, subscrit fa dos anys.

Més de 200 inversors institucionals que gestionen més de vint-i-sis bilions de dòlars van afirmar que faran pressió a les principals companyies emissores de gasos amb efecte d’hivernacle per combatre el canvi climàtic.

D’altra banda, el vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, va assegurar que Brussel·les mira amb bons ulls els plans per reduir els requisits a inversions ambientalment amigables per impulsar l’economia verda.

Aquesta mesura podria ser part d’un ventall més ampli d’accions que la Unió Europea planeja presentar al març per aconseguir l’objectiu de reduir les emissions de CO2 un 40 per cent el 2030, la qual cosa implica una estimació de 180.000 milions d’euros a l’any en inversions baixes en carboni.

Ahir, la Comissió Europea va revelar inversions per valor de 9.000 milions d’euros destinades a ciutats sostenibles, energia sostenible i agricultura sostenible per a l’Àfrica i els països veïns de la Unió Europea.

Al voltant de cinquanta caps d’estat i de Govern, que van comprendre que “no existeix un pla B”, es van desplaçar a París, entre els quals el president espanyol, Mariano Rajoy. Els Estats Units van enviar una delegació oficial des de la seua ambaixada a París, però sí que es troben a la capital francesa estrelles del cine nord-americanes com Leonardo DiCaprio i Arnold Schwarzenegger, així com el governador de Califòrnia, Jerry Brown.

tracking