SEGRE

PP CAMPANYA A LLEIDA

Montserrat culpa Lambán i Ros pel litigi de Sixena

La ministra afirma que els socialistes “tenien molt a parlar” per evitar el trasllat || En deixa al marge el Govern central

Dolors López, Dolors Montserrat i Marisa Xandri a Lleida.

Dolors López, Dolors Montserrat i Marisa Xandri a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va culpar ahir el president del Govern d’Aragó, el socialista Javier Lambán, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, de la polèmica causada pel trasllat dilluns de les 44 obres d’art del Museu de Lleida al Monestir de Sixena en aplicació de l’article 155. “Els socialistes tenien molt a dir, hi havia molt a parlar entre el president d’Aragó i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, per evitar que el Govern aragonès reclamés executar la decisió judicial i esperés la sentència del Tribunal Suprem, que serà la definitiva”, va afirmar Montserrat en un acte de la campanya del 21 de desembre a Lleida.

“Com a PP de Lleida i de Catalunya sempre hem defensat que aquests béns es quedessin a Catalunya, però també som un partit que respecta les sentències i les resolucions judicials”, va dir, i va afegir que “el Govern d’Espanya no hi té res a veure”. Montserrat i la candidata popular per la circumscripció Lleida, Marisa Xandri, es van reunir a la seu del Partit Popular lleidatà amb representants de FundAME, la Fundació Atròfia Muscular Espinal. Després d’aquesta trobada, Xandri va afirmar que la seua formació política “està amb els qui més ho necessiten i les persones que pateixen malalties rares són un col·lectiu clau”.

D’altra banda, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, descarta que el Govern espanyol impulsi cap procés d’il·legalització de partits independentistes, fet que va destacar com un tret de “la grandesa de la democràcia”.

El PP insta el Congrés a rebutjar el boicot a productes catalans

El diputat popular per Lleida, José Ignacio Llorens, va presentar ahir al Congrés una proposició no de llei que insta a rebutjar el boicot a productes catalans. PSOE i Cs van avançar que donaran suport a la iniciativa, que es votarà avui després que el Senat es pronunciés anteriorment en aquest sentit. Per la seua part, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va demanar votar el PP per “boicotejar” l’independentisme “només a les urnes”.

tracking