SEGRE

El Suprem cita l'exconseller Forn i els "jordis" per a l'11 de gener

Joaquim Forn

El Suprem cita l'exconseller Forn i els "jordis" per a l'11 de generEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Supremo Pablo Llarena ha citat per a l’11 de gener el conseller d’Interior cessat Joaquim Forn i els líders independentistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, per prendre’ls declaració en el sumari obert pel procés cap a la independència, tal com ells havien sol·licitat. Tant Cuixart (president d’Omnium Cultural) com Sánchez (expresident de l'Assemblea Nacional Catalana) i Forn estan en presó preventiva en el marc d’aquest cas perquè el jutge els situa en l’eix central d’una suposada conspiració per a la independència que incloïa tumults violents i perquè creu que hi ha risc que tornin a delinquir. Els tres han demanat de tornar a declarar davant del magistrat i aquest ha atès la seua petició, citant-los per al dia 11 de gener a les 09.30 hores.

Forn és candidat del PDeCAT per Barcelona i el jutge el situa en l’eix decisori d’una eventual conspiració per a la rebel·lió perquè sospita que va poder promoure la passivitat dels Mossos d’Esquadra davant de determinades mobilitzacions de carrer.

Sánchez, que és número dos a la candidatura de Junts Per Catalunya per Barcelona en els comicis autonòmics que se celebraran el proper 21 de desembre, ha vist avui rebutjada la seua petició de permisos per participar en la campanya electoral perquè el jutge tem que pugui promoure nous tumults.

Llarena va decidir el passat 4 de desembre que l’exvicepresident Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els líders d’ANC i Òmnium Cultural seguissin a la presó, provisionalment, per evitar que tornin a incitar a una "explosió violenta" en el procés independentista.

Aquell mateix dia Llarena va decidir deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros sis exconsellers catalans, no per considerar que hi havia en el seu cas menor risc que tornessin a delinquir, sinó per creure que les conseqüències que ells ho fessin serien menys greus.

Els Jordis van entrar en presó preventiva el passat 16 d’octubre i els exconsellers el 2 de novembre, imputats per un delicte de rebel·lió per la seua participació en el procés cap a la declaració unilateral d’independència, a més d’altres delictes.

tracking