SEGRE

ERC MADRID I LLEIDA

Junqueras insta Rajoy a acceptar el vot del 21-D “sense cops de porra”

Tardà llegeix una carta del líder republicà al Congrés

La corredora i número 25 d’ERC a Barcelona ahir, durant un acte del partit a Mollerussa.

La corredora i número 25 d’ERC a Barcelona ahir, durant un acte del partit a Mollerussa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va parlar ahir al Congrés per boca del diputat Joan Tardà, que va llegir a l’hemicicle una carta escrita des de la presó d’Estremera que insta el Govern de Mariano Rajoy a posar fi a la “repressió” i a “implementar de mutu acord i sense cops de porra” el resultat de les eleccions del 21-D, diguin el que diguin les urnes. “Les porres, la presó i la repressió no són manera de tractar un poble que defensa les seues idees políticament”, va afirmar Junqueras en la seua missiva, en la qual retreu l’ús del 155 per “espoliar” les peces de Sixena “amb nocturnitat i traïdoria, malgrat existir un recurs judicial per resoldre”. També va esmentar que no ha trobat a la presó cap dels “centenars d’imputats o condemnats per corrupció” del Partit Popular. “A quina presó estan, per aquí no en veig cap?”, va escriure.

Tardà es va declarar “satisfet, orgullós i molt esperançat” encara que va reconèixer que “queda molt”. “Cal pujar la muntanya, arribar al cim, costarà molt, però mai descarrilarem. Tot ho farem pacíficament i democràticament i si costa més temps, doncs costarà més temps”, va subratllar. “Hi ha partit”, va afegir, deixant clar que ERC no desistirà en el seu afany d’“intentar construir la República”.

Així mateix, la número 2 d’ERC per Barcelona, Marta Rovira, va qualificar d’“intent de coacció” la providència del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en la qual demana a la Guàrdia Civil ampliar la investigació sobre el procés sobiranista i que hi inclogui Rovira, entre altres dirigents. A més, va assegurar que “aquestes eleccions també van de fer justícia de veritat, de rehabilitar Oriol Junqueras i fer-lo clar vencedor de les eleccions”, va dir.

En un altre ordre de coses, la corredora de carreres de muntanya i número 25 d’ERC a Barcelona, Núria Picas, va participar ahir a Lleida en una xarrada davant d’alumnes i professors d’Inefc, als quals va dir que “si lluites pels teus somnis pots perdre, si no ho fas ja ho has perdut tot”.

tracking