SEGRE

POLíTICA

La Guàrdia Civil deté el director general d’Unipost i escorcolla la seua seu

En el marc de la investigació sobre els preparatius del referèndum de l’1-O

La Guàrdia Civil deté el director general d'Unipost i escorcolla la seua seu

La Guàrdia Civil deté el director general d'Unipost i escorcolla la seua seuEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil escorcolla des de les 8 del matí la seu de l’empresa postal Unipost a l’Hospitalet de Llobregat i ha detingut el seu director general, Pau Raventós, en el marc de la investigació sobre els preparatius del referèndum de l’1-O que duu a terme el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Segons han precisat fonts pròximes a la investigació, a més de la seu central d’Unipost, també s’està registrant la seu social de l’empresa, al carrer Mallorca de Barcelona, i un domicili.

El mes de setembre passat, la Guàrdia Civil ja es va apoderar d’abundant documentació relacionada amb el cens del referèndum de l’1-0, suspès pel Tribunal Constitucional, durant el registre de diverses oficines d’Unipost a Catalunya.

A començaments d’aquest mes, el titular del jutjat número 13 va sol·licitar informació a l’administració catalana de la publicitat sobre la consulta i la seua difusió en mitjans de comunicació i els costos al material electoral fet servir, la qual cosa inclou urnes, paperetes, sobres i despeses de tramesa a càrrec de l’empresa Unipost.

Posteriorment a l’1-O, Unipost, va presentar l’11 d’octubre un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció que afectava 2.200 treballadors, la totalitat de la seua plantilla a Espanya, després de no poder refer-se de la greu situació econòmica que travessava.

tracking