SEGRE

JXCAT INTERVENCIÓ

Rull afirma que Rajoy té una “victòria efímera” amb el 155

El conseller cessat demana demostrar la fortalesa de Catalunya el 21-D || Puigdemont assegura que a Espanya es “torça el dret”

Rull afirma que Rajoy té una “victòria efímera” amb el 155

Rull afirma que Rajoy té una “victòria efímera” amb el 155SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller cessat de Territori, Josep Rull, va assegurar ahir que Mariano Rajoy va obtenir una “victòria efímera” amb l’aplicació del 155. Així, va pronosticar que “la fortalesa de Catalunya pot portar que aquesta victòria quedi en res”. Rull va afegir que els catalans “hem provat la llibertat, l’hem tocat i no renunciarem mai a ella, ni tampoc al diàleg”. En aquest sentit, va criticar Rajoy per no haver volgut dialogar amb el Govern. “Jo aposto i apostaré sempre pel diàleg”, va afegir Rull.

D’altra banda, Rull no va voler pronunciar-se sobre un possible retorn a la via unilateral. Pel que fa a aquest tema, va afirmar que “dins del principi democràtic hi ha un marge extraordinari de maniobra”. Igualment, va puntualitzar que el Govern central és un executiu “dèbil” i que té “por” a les urnes. També va titllar d’“estridència” la possibilitat que Puigdemont sigui detingut si retorna a Catalunya, una vegada retirades les ordres de detenció internacional i europea.

En un altre ordre de coses, Carles Puigdemont va intervenir per mitjà d’un missatge gravat en un acte de Junts per Catalunya a Barcelona. El president va assegurar que Espanya, “més que un Estat de dret, és un Estat que torça el dret”.

Així mateix, el candidat de JXCat a la Generalitat va defensar que la independència millorarà el benestar de tots els catalans. “La independència és la millor política de benestar que podem fer per a la nostra gent”, va explicar. En aquest sentit, Puigdemont va xifrar en 10.000 euros per família els diners “que surten cada any per no tornar” de Catalunya.

També va assegurar que el poble català és “solidari”. Tanmateix, va puntualitzar que, si la solidaritat “te la reclamen a cops de porra, això es diu atracament o espoli”.

Dos civils amenacen Iglesias i Puigdemont a sobre d’un tanc

Dos civils que van visitar una caserna de l’Exèrcit de Terra a Saragossa durant la festivitat de la Immaculada es van gravar a sobre d’un tanc proferint amenaces contra Carles Puigdemont i Pablo Iglesias. Defensa va expedientar ahir els militars encarregats d’assegurar que ningú muntés en els carros de combat. Puigdemont i Iglesias van reclamar que s’investiguessin els fets i ERC va demanar explicacions a la ministra Cospedal.

tracking