SEGRE

JXCAT·ERC CAMPANYA ATÍPICA

Brussel·les arxiva la causa de Puigdemont i els consellers cessats

Després que Espanya retirés les ordres de detenció || Junqueras assenyala que, “si el preu de la llibertat és la presó, hem d’assumir-ho per dolorós que sigui”

Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats que l’acompanyen a Brussel·les ja no tenen causes pendents amb la Justícia belga, que va atendre ahir la sol·licitud de les autoritats espanyoles de retirar la petició d’extradició que hi havia sobre seu. La Cambra del Consell de Brussel·les va desestimar el cas després que Espanya anul·lés aquestes Ordres Europees de Detenció i Entrega (OEDE). Ni Puigdemont ni els esconsellers Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret es van presentar davant del tribunal, on van estar representats pels seus advocats.

Encara que el procés per extradir-los estigui ja tancat, els cinc polítics independentistes a Brussel·les s’enfronten encara a l’ordre nacional de detenció, de manera que si entressin en territori espanyol serien detinguts en les mateixes condicions que els altres imputats pel procés secessionista.

L’alcalde de la Seu afirma que la “resposta” a aquestes eleccions ha de ser “Puigdemont”

D’altra banda, el líder d’ERC i número u per Barcelona, Oriol Junqueras, va afirmar des de la presó d’Estremera que, “si el preu de la llibertat és la presó, hem d’assumir-ho per dolorós que sigui”. Junqueras va fer aquestes declaracions en una entrevista per escrit per a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Va respondre d’aquesta manera a JuntsxCat, que afirma que Puigdemont havia de ser investit president i que qualsevol altra cosa seria “fer-li el joc” al 155: “Assenyalar ERC com a còmplice del 155 amb un servidor responent des de la presó i amb desenes de militants republicans processats sota l’acusació d’organitzar el referèndum, és una acusació que ningú no pot fer.”

Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez.EFE

tracking