SEGRE

JXCAT ACTE CENTRAL

Puigdemont demana “mentalitat d’estat independent” per al 21-D

El Govern espanyol liquida el Diplocat i tomba acords de la Hisenda catalana

L’acte central de JuntsxCat, en què Sànchez va intervenir per primera vegada en la campanya electoral.

L’acte central de JuntsxCat, en què Sànchez va intervenir per primera vegada en la campanya electoral.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont va apel·lar ahir els catalans a votar amb “mentalitat d’Estat independent” per desplegar la república i no en clau de partit. Ho va dir a través d’una pantalla, des de Brussel·les, en el míting central de JuntsxCat a Barcelona, en què també va intervenir a través d’un missatge de mòbil des de la presó el número 2, Jordi

Sànchez

, i va afirmar que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, és l’“únic adversari” de l’independentisme i que Arrimadas, Iceta i García Albiol són els seus “tontos útils”. El conseller cessat de Presidència, Jordi Turull, va apuntar que la pitjor derrota per a Rajoy seria “haver d’admetre una victòria de Puigdemont”. La dona de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, va llegir una carta en la qual va traslladar que el seu marit està “serè” per haver complert el seu compromís. D’altra banda, el Consell de Ministres va liquidar el Diplocat i va deixar sense efecte acords que preveien que l’Agència Tributària de Catalunya tramités impostos estatals. El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, va explicar que el Diplocat “es dedicava a promoure la independència a nivell internacional”.

El president del PDeCAT a Lleida, Joan Reñé, va visitar ahir Puigdemont a Brussel·les per transmetre-li el suport de tots els municipis de Lleida del seu partit, eix fonamental del poder local de la llista de JuntsxCat. Reñé va assegurar que va trobar molt esperançat el candidat de la seua formació per “recuperar a les urnes el que ens ha tret el 155”, encara que amb enyorança i ganes de tornar a casa.

L’acte central de JuntsxCat, en què Sànchez va intervenir per primera vegada en la campanya electoral.

L’acte central de JuntsxCat, en què Sànchez va intervenir per primera vegada en la campanya electoral.EFE

tracking