SEGRE

ECONOMIA BANCA

Competència dóna el vistiplau a la fusió entre Bankia i Banc Mare Nostrum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència ha autoritzat, en primera fase, el procés de fusió de Bankia i de Banc Mare Nostrum (BMN), que va ser aprovat el setembre pel 95 per cent dels accionistes de BMN, representants així mateix del 95% del capital.

S’espera que aquesta fusió, que va ser valorada positivament per la Unió Europea el juny passat, culmini a finals d’aquest any. En aquest sentit, tant una entitat com l’altra es van mostrar convençudes que abans d’acabar aquest mes de desembre se’ls hauran atorgat totes les autoritzacions necessàries per poder acabar de completar la fusió.

Per la seua part, la integració informàtica d’aquestes entitats acabarà durant el segon trimestre del 2018.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va manifestar que encara no es coneix l’impacte que aquesta fusió tindrà sobre la plantilla del seu banc ni tampoc sobre la xarxa d’oficines. Igualment, el conseller delegat del Banc Mare Nostrum, Joaquín Cánovas, s’incorporarà al comitè de direcció de Bankia quan culmini el procés.

De la fusió naixerà la quarta entitat bancària espanyola en nombre d’actius. Es preveu, a més, que els beneficis de Bankia s’incrementin un 16 per cent.

tracking