SEGRE

SENTÈNCIA PEDERÀSTIA

Condemnat per abusos a la seua fillastra durant 8 anys

Des que la nena tenia set anys, haurà de passar 9 anys a la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Girona va sentenciar ahir Serafí Bassons, acusat d’abusar sexualment de la seua fillastra durant vuit anys, a una condemna de nou anys de presó amb agreujant de parentiu i haurà d’indemnitzar la víctima amb 30.000 euros.

Segons la sentència, l’empordanès es va aprofitar de la seua condició de pare adoptiu per abusar i violar la menor de manera continuada i intermitent quan es quedava sol amb ella ja fos al domicili familiar, a casa dels avis o fins i tot a la seua furgoneta. Els abusos van començar l’any 1998, quan la víctima tenia només set anys i l’home feia uns tres anys que estava casat amb la mare de la petita.

Posteriorment, les violacions es van allargar en el temps i les va continuar perpetrant fins que la nena estava a punt de complir-ne 16, l’any 2006, quan l’agressor va arribar al domicili i va trobar-hi la víctima amb un ganivet a la mà amenaçant-lo de suïcidar-se, motiu pel qual l’home va decidir no abusar més d’ella.

L’audiència ha pres en consideració la declaració de la víctima, que va ser “contundent i impactant”, i que al ser preguntada pel nombre de vegades que havia estat abusada per Bassons va afirmar que “de la mateixa manera que no recorda les vegades que va menjar espaguetis de petita, tampoc no pot recordar les vegades que va abusar d’ella durant anys”.

El fiscal demanava per a l’home fins a 32 anys de presó, al qual li imputava quatre delictes d’abús sexual. També va sol·licitar com a alternativa una pena de deu anys de presó per un delicte continuat d’abusos. Finalment l’Audiència de Girona ho va emmarcar en el segon supòsit.

tracking