SEGRE

INTERNACIONAL

Guardacostes libis rescaten 262 immigrants a la deriva al mar

Una quarantena de nens es trobaven a la precària barca

Guardacostes libis rescaten 262 immigrants a la deriva al mar

Guardacostes libis rescaten 262 immigrants a la deriva al marEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guardacostes libis van rescatar en les últimes hores 262 persones que viatjaven a la deriva en un bot amb la intenció d’assolir les costes d’Europa, segons ha informat aquest diumenge l’autoritat d’immigració de l’oest del país.

Segons el seu relat, l’embarcació precària va ser trobada de matinada davant les platges de la localitat de Garrabulli, en l’extraradi de la capital, i en ella viatjaven 44 nens i 38 persones procedents de diversos països de l’Àfrica Subsahariana.

"Tots els immigrants van ser traslladats a un port proper on van rebre els primers auxilis. Després se’ls va portar al centre d’acolliment d’immigrants i es inici el procés de repatriació en contactar amb les seues ambaixades", ha explicat l’autoritat en un comunicat.

Les platges que s’estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s’han convertit en els últims dos anys en el bastió principal de les màfies que trafiquen amb éssers humans, malgrat la presència de les patrulleres europees.

Segons dades d’aquesta Organització Internacional de les Migracions (OIM), més de 167.00 immigrants irregulars han aconseguit creuar a Europa en el que va d’any mentre i prop de 3.100 han desaparegut al mar.

tracking