SEGRE

ERC ACTE CENTRAL DE CAMPANYA

Junqueras insta a “parar la infàmia” i construir el futur “amb tothom”

El vicepresident cessat irromp en campanya amb un àudio des d’Estremera || Carme Forcadell afirma que el 21-D és un plebiscit entre el 155 i la llibertat

Junqueras:

Junqueras: "Feu la millor campanya de les vostres vides"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La veu del vicepresident cessat i candidat a la Generalitat per Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, es va tornar a escoltar ahir després de més d’un mes de silenci en l’acte central de la campanya d’ERC, que es va celebrar a Barcelona. Junqueras, des de la presó d’Estremera i en àudio gravat, va assenyalar que “en la construcció del futur, el més important és el camí que seguim conjuntament amb tots els nostres conciutadans”. “Volem un país per a tothom”, va concloure. Així mateix, els diputats republicans al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián van llegir una carta del mateix Junqueras, en la qual demana acabar amb la “infàmia” i impedir que els partits unionistes “passin la piconadora”. Des d’Estremera, el vicepresident cessat va assegurar que el seu partit “plantarà cara a tot intent de destruir i fracturar” la societat catalana i que “som els que sempre defensem la democràcia”. Per això, va dir per finalitzar en la seua missiva: “Somrieu perquè guanyarem.”

Per la seua part, Carme Forcadell va manifestar que “el 21-D o guanya el 155 i la repressió o guanya la dignitat i la llibertat”. En aquest sentit, va animar a “agafar la papereta d’Esquerra” perquè és la “de la dignitat, la democràcia i la llibertat”.

La número 2 de la llista republicana, Marta Rovira, va asseverar que l’empresonament d’Oriol Junqueras respon al fet que “saben que és el millor candidat que pot tenir aquest país per liderar la construcció de la República”. A més, va remarcar que després de les eleccions continuaran amb el seu treball perquè Catalunya “pugui prosperar econòmicament”. Rovira també es va referir al comentari fet divendres pel socialista lleidatà Josep Borrell sobre que calia “desinfectar” Catalunya. La republicana li va respondre que ja té bastanta feina amb “netejar de corrupció” l’Estat.

En l’acte va participar també el conseller de Justícia cessat Carles Mundó, que va compartir cel·la amb Junqueras durant 32 dies. Mundó va reivindicar la història d’ERC com la d’una formació que “amb 86 anys d’història” no té “cap cas de corrupció” i per a la qual Catalunya i la seua gent és el primer. En la mateixa línia, Antoni Castellà, líder de Demòcrates, partit coalitzat amb ERC, va proclamar que “els hereus de Carrasco amb els de Macià” tenen el “deure moral” de fer efectiu el mandat de la DUI.

tracking