SEGRE

PP MÍTING FINAL

Santamaría presumeix que Rajoy amb el 155 ha “escapçat” JuntsxCatalunya i ERC

A Lleida, insta a “acabar amb el més arcaic i retrògrad de Catalunya, que és l’independentisme”

La foto final del míting.

La foto final del míting.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va presumir ahir en la seua visita electoral a Catalunya que amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Mariano Rajoy ha aconseguit que ERC i JuntsxCat “no tinguin líders perquè estan escapçats”. Així ho va dir en una dinar míting a Girona i a la tarda a la Canonja de la Seu Vella de Lleida va reafirmar que el 155 “ha posat fre als excessos independentistes. “Molts parlen del 155, però qui el va aplicar i la seua primera decisió va ser cessar Puigdemont, Junqueras i tota la seua companyia, va ser Rajoy i el PP”, va recalcar. Va argumentar que “hi ha dos maneres de fer política, els del cal fer i els que fan, i jo a molts els he sentit dir que a Catalunya cal tancar les ambaixades, i Rajoy va tancar les ambaixades. Que cal posar fi al Diplocat (el consell de Diplomàcia Pública de Cataluya), i ara es diu Diplocat en liquidació”.

Va incidir que “sense l’article 155 hi havia uns senyors que governaven a la Generalitat, els ex, que només tenien un objectiu: fer veure que aconseguien la independència. Perquè el seu veritable programa de l’independentisme no era el que ens explicaven a TV3, era el que tenia Jové a la llibreteta”, en al·lusió a la llibreta confiscada a l’exalt càrrec de la Generalitat Josep Maria Jové, amb anotacions sobre el procés sobiranista. Sobre això, va remarcar que els independentistes “van dir que Catalunya seria la terra promesa, el paradís, i resulta que l’únic paradís que coneixien era el de Trias als papers, el paradís fiscal”.

La vicepresidenta va destacar que “se n’han anat empreses i bancs” i va insistir que van aplicar el 155 per “posar punt final al desastre econòmic que ha estat l’independentisme” i va apostar perquè Catalunya “torni a ser el que sempre ha estat, al capdavant de la UE, aquesta que ara van a insultar a Brussel·les, si és que no són llestos ni per fer la independència ni per fer discursos a Brussel·les”. “Per això necessita Catalunya un bon govern. Cal fer fora el més arcaic i retrògrad, que es diu independentisme”, va apuntar, i els va acusar que la seua “mentida i incompetència” ha causat una fractura social i ha deixat Catalunya “al límit d’una ruïna econòmica”.

Per la seua part, la cap de llista popular per Lleida, Marisa Xandri, es va referir implícitament a la polèmica per la seua fotografia a SEGRE tirant una estelada a la paperera. Va agrair el suport del Govern d’Espanya “perquè són conscients de la situació que vivim a Lleida i Catalunya per defensar les nostres banderes, l’espanyola i la senyera, que ens respecten, a tots, i no l’estelada, que exclou. Visca la bandera espanyola i la senyera!”, va dir. Va defensar l’article 155 perquè “és una garantia de protecció” contra l’independentisme. “No podem resignar-nos a quedar-nos en aquest malson, ens volem despertar. El PP som el vot útil i, si no, l’últim escó serà per als separatistes.”

La foto final del míting.

La foto final del míting.MAGDALENA ALTISENT

La foto final del míting.

La foto final del míting.MAGDALENA ALTISENT

tracking