SEGRE

FINANCES POLÍTICA

Trump obté l’aval a la seua històrica baixada d’impostos

El de Societats cau del 35 al 21% || El fisc nord-americà deixarà de recaptar un bilió de dòlars durant la propera dècada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit republicà dels Estats Units va tancar ahir l’acord que permetrà aplicar, a partir de l’1 de gener del 2018, la baixada d’impostos que havia impulsat el president Donald Trump i que retallarà tributs principalment a empreses i rics.

L’acord que es va presentar ahir inclou les últimes revisions del senador Marco Rubio, encara que el Senat i els republicans de la Cambra de Representants ja el tenien tancat a mitjans de setmana.

Aquesta nova mesura representa una reducció històrica en els impostos del país nord-americà i se centrarà bàsicament en la rebaixa d’un 35 a un 21 per cent de l’impost de Societats que paguen les empreses, una baixada del 39,6 al 37 per cent al tram més alt de renda individual que paguen les famílies amb ingressos de més de mig milió a l’any i la deducció impositiva per fill, que passa de 1.000 a 2.000 dòlars i beneficiarà les famílies més humils perquè ampliarà de 1.100 a 1.400 dòlars les possibles devolucions derivades de la deducció.

Aquesta baixada dels impostos comporta un augment del dèficit pressupostari d’1,5 bilions de dòlars durant la propera dècada, pas imprescindible segons Trump per revitalitzar l’activitat econòmica i accelerar el creixement anual del país per sobre del 3%. A més, deroga l’obligació que tenien els ciutadans de tenir contractada una assegurança mèdica i autoritza per primera vegada les prospeccions de gas i petroli a l’Àrtic.

tracking