SEGRE

Puigdemont acusa Santamaría de "passar-se pel forro la separació de poders"

Carles Puigdemont

Puigdemont acusa Santamaría de "passar-se pel forro la separació de poders"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat i cartell electoral de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha acusat aquest dilluns la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, de "passar-se pel forro la separació de poders", encara que ha admès que "espera poc" de la denúncia que presentaran davant de la Fiscalia.

En una entrevista a RAC1, el president català cessat s’ha referit a la denúncia que presentarà aquest dilluns JxCat contra Sáenz de Santamaría després d’haver dit en un acte electoral que el PP ha "escapçat" ERC i JxCat, els líders electorals dels quals són a presó (Oriol Junqueras) o a Bèlgica (el propi Puigdemont).

Puigdemont ha criticat la "barra" de Sáenz de Santamaría per defensar que el 155 ha aportat "calma" a Catalunya, quan hi ha persones "a la presó o a l’exili", i ha subratllat que la vicepresidenta "encarna aquest Estat de terror i por" davant l’"esperança i els desitjos" que representa JxCat, ha dit. Ha retret a Sáenz de Santamaría que "presumeixi públicament de tirar-se a l’esquena la separació de poders" i, encara que ha dit que "espera poc" de la denúncia a la Fiscalia, ha considerat que s’ha de donar aquest pas ja que ha augurat que acabarà sent una causa internacional.

Puigdemont també ha acusat al Govern d’utilitzar la política penitenciària per "venjar"-se del numero dos de JxCat, Jordi Sànchez, per enviar un missatge telefònic gravat per a un míting a Barcelona, davant del que ha denunciat "l’escandalós silenci dels demòcrates" de l’Estat.

Quant als dies previs a la declaració unilateral d’independència, quan Puigdemont es va plantejar convocar eleccions, el president català cessat ha asseverat que un empresari li va oferir parlar amb el president Mariano Rajoy i, quan va accedir, li va dir que el cap del Govern ja no volia parlar. Ha asseverat que "mai ningú" li va garantir que retirarien el 155 si convocava eleccions i, davant dels que l'acusen d’haver-li "tremolat les cames" per les crítiques d’ERC i d’alguns membres del PDeCAT, ha remarcat que qui no va tenir "coratge" va ser Rajoy per "enfrontar-se als falcons" que té en el seu entorn.

tracking