SEGRE

Rajoy descarta l'indult a sobiranistes i ressalta la seguretat del sistema electoral

El president del Govern, Mariano Rajou.

Rajoy descarta l'indult a sobiranistes i ressalta la seguretat del sistema electoralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reiterat que no està a la seua agenda indultar els dirigents independentistes davant d’una hipotètica condemna i afirma davant de les eleccions catalanes de dijous vinent que "el sistema electoral espanyol és dels més segurs del món. En aquest aspecte tots hem d’estar tranquils". El cap de l’Executiu, en una entrevista a 20Minutos, defensa l’aplicació del 155, aposta pel vot útil i confia que el bloc constitucionalista guanyi les eleccions.

Després de recordar que li va dir a Puigdemont que no autoritzaria un referèndum d’independència, ha assenyalat que "ara hem sabut que hi havia un pla des de molt enrere per fer un referèndum per la independència. Una decisió unilateral que em van presentar com a: referèndum sí o sí".

Rajoy confessa que aplicar el 155 de la Constitució ha estat la decisió més difícil dels seus mandats i "avui comprovem que les coses estan funcionant amb normalitat i el comportament dels servidors públics està sent exemplar". Sobre prolongar la vigència del 155, diu que el text aprovat pel Senat estableix clarament el termini d’aplicació fins que el Parlament de Catalunya triï a un nou Govern.

Quant als resultats, Rajoy afirma que "en un escenari tan polaritzat, la gent pot pensar que el vot útil és sumar-se al que creu que guanyarà, però és important votar al que no fallarà i no hi pot haver un govern constitucionalista sense un PP fort".

Sobre els empresonats, assegura que el seu Govern no ha pres cap decisió sinó que ha estat el poder judicial, i indica que li ha sorprès que "alguns intenten contraposar democràcia i llei. És un disbarat profundament antidemocràtic. Sense llei no hi ha democràcia. L’ens que anomenen Països Catalans no existeix, però els somiejos són lliures".

Després d’afirmar que és urgent obrir una nova etapa de convivència democràtica a partir del dia 21, el cap de l’Executiu afirma que els comicis seran segurs, però "una altra cosa és que algú pugui intentar manipular l’opinió pública amb informacions falses o maniobres de desinformació".

"Aquest govern serà vigilant, però és una tasca de tota la societat i, especialment dels mitjans de comunicació, actuar amb responsabilitat davant d’aquest tipus de fenòmens", conclou Rajoy.

tracking