SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Troben una dona assassinada al seu habitatge de Gran Canària

Un veí va alertar la Guàrdia Civil després de veure el cadàver a la zona de la piscina d’un xalet a Taurito || La parella, en llibertat al no trobar indicis que l’impliquin

Familiars d’Ana Orantes en la missa celebrada ahir en la seua memòria a Granada.

Familiars d’Ana Orantes en la missa celebrada ahir en la seua memòria a Granada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona va ser trobada morta ahir en un habitatge situat a la localitat de Taurito, al municipi canari de Mogán, i la Guàrdia Civil investiga al seu entorn proper per trobar l’autor d’aquesta mort. La parella de la víctima, un home d’uns 50 anys i nacionalitat estrangera, va estar unes hores en cerca i captura després de desaparèixer de l’escena del crim. Tanmateix, finalment va prestar declaració davant de la Guàrdia Civil, que el va deixar en llibertat per la “falta de prou indicis” que el vinculin amb el succés.

Els fets van ocórrer sobre un quart d’onze del matí, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’un possible homicidi a través d’una persona coneguda de la víctima que va anar a comissaria per informar que havia vist el cos sense vida d’una dona a la zona de la piscina de l’habitatge quan es va despertar. Diversos agents es van desplaçar al domicili i van confirmar els fets.

Segons el mateix individu que va donar l’alerta, la dona havia discutit amb la seua parella la nit anterior al xalet. Tanmateix, les causes de la mort encara no estan clares i s’espera l’autòpsia. De moment, no hi ha indicis de lesions físiques aparents al cos de la víctima. Fonts policials van assenyalar que esperaran l’informe forense per descartar per complet la relació de la parella amb aquesta mort.

Ana Orantes va posar rostre al maltractament fa 20 anys

Ana Orantes es va atrevir a explicar fa 20 anys les agressions que patia per part del seu marit a Canal Sur, en un moment en què les dones no alçaven la veu per denunciar els maltractaments que patien en silenci a casa, i li va costar la vida 13 dies després, però el seu testimoni va tenir un impacte decisiu.“Vaig arribar a casa i vaig dir ja sóc aquí; em va donar una bufetada, com la que li van donar al Senyor, no vaig saber per on havia vingut, vaig cridar perquè creia que m’havia trencat la cara. Es va aixecar el meu fill i li va preguntar per què m’havia pegat i li va clavar un cop, perquè va dir que jo no valia un duro, així durant 40 anys”. Així va començar a relatar davant la càmera aquesta mare el seu infern i el dels seus fills. Pocs dies després, el 17 de desembre del 1997, el seu exmarit, que seguia vivint al domicili familiar per decisió judicial, la va cremar viva. Un miler més de dones han estat assassinades dos dècades després per violència masclista, però aquest testimoni va remoure la consciència social i política, i segons associacions i juristes, s’ha de continuar aplicant reformes per avançar en la protecció de la dona.

tracking