SEGRE

Els Mossos tindran presència permanent en els col·legis del 21D

El dispositu especial per a les eleccions comptarà amb 17.000 agents

La presentació del dispositiu de les eleccions ha anat a càrrec de delegat del Govern Espanyol, Enric Millo, responsable de la Generalitat arran de l'aplicació de l'article 155 i el cessament del govern de la Generalitat.

Els Mossos tindran presència permanent en els col·legis del 21DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 17.000 policies es desplegaran demà amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D, en les que els Mossos d’Esquadra augmentaran fins els 12.321 efectius el seu dispositiu -davant els 8.100 del 2015-, i cada patrulla tindrà una presència permanent als col·legis electorals.

Així ho han anunciat avui en roda de premsa el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el secretari tècnic del Ministeri d’Interior, Antonio Puigserver, que han detallat que en la jornada de demà els Mossos comptaran amb la col·laboració de 1.834 policies locals i 104 vigilants de seguretat, la qual cosa suposa un total de 14.259 agents.

A més, en funció de les seues competències, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil també seran presents als centres de coordinació i desplegaran a diversos efectius -fins assolir una xifra global d’uns 17.000 agents-, per custodiar edificis públics titularitat de l’Estat, infraestructures de la seua competència i per donar suport als Mossos, si és necessari.

Puigserver ha destacat que els Mossos d’Esquadra han incrementat el desplegament d’efectius -el 2015 van ser 8.100 i demà seran 12.321-, per garantir una jornada "absolutament tranquil·la".

A més ha indicat que han optat per "un dispositiu estàtic i no dinàmic", no per cap "circumstància específica", sinó perquè han considerat que era el moment de reconsiderar el model en qui una única patrulla vigilava tres o quatre col·legis alhora, desplaçant-se amb cotxe.

tracking