SEGRE

La Generalitat publicarà per primera vegada dades de meses electorals

Un total de 297.860 lleidatans estan cridats a votar aquest dijous

Imatge d'arxiu d'un col·legi electoral a Lleida.

La Generalitat publicarà per primera vegada les dades de cadascuna de la meses electoralsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha advertit aquest dimecres que els recomptes paral·lels en les eleccions del 21-D no seran vàlids, ja que l’únic amb garanties serà l’oficial, que per primera vegada oferirà també les dades sobre les actes de cadascuna de les 8.247 meses electorals.

Així ho ha afirmat Millo en una roda de premsa al costat del secretari tècnic del Ministeri de l'Interior, Antonio Puigserver, en ser preguntat pel recompte paral·lel de les eleccions autonòmiques de demà a Catalunya, que impulsen algunes associacions independentistes, com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Millo ha indicat que no li consta oficialment aquesta pretensió d’establir un recompte paral·lel, però ha deixat clar que, si es fes, "en cap cas no tindria validesa", ja que no oferiria "cap garantia". "És important remarcar i deixar clar que l’únic resultat vàlid, el que té totes les garanties de transparència i rigor, és el que donarà la pròpia Generalitat de Catalunya, que és el resultat de l’escrutini de cadascuna de les actes de cada mesa del col·legi electoral," ha indicat Millo.

En aquest sentit, el delegat del Govern ha anunciat que, per primera vegada, l’endemà de les eleccions la pàgina web en la qual es publiquen els resultats dels comicis detallarà els resultats de cada acta de cada una de les 8.247 meses electorals, amb una informació "transparent i pública".

Un total de 5.554.395 catalans estan cridats a votar demà en unes eleccions de caràcter excepcional, les primeres convocades pel Govern de l’Estat en aplicació de l’article 155 de la Constitució, després del cessament del Govern de Carles Puigdemont per la declaració d’independència al Parlament.

Segons l’INE, dels 5.554.394 catalans amb dret a vot, 5.328.013 són residents en Catalunya -3.981.177 a la província de Barcelona, 549.246 a Tarragona, 499.730 en Girona i 297.860 a Lleida- i 226.381 estan registrats a l’estranger.

tracking