SEGRE

La participació des de l'estranger puja un 81% per al 21D

Un col·legi electoral en les passades eleccions al Parlament, el 27 de setembre del 2015.

La participació des de l'estranger puja un 81% per al 21DSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació a les eleccions autonòmiques del 21D s’ha disparat un 81% entre els catalans que viuen a l’estranger respecte al 27S de 2015, mentre ha baixat un 26% el vot per correu a Espanya. Així ho han anunciat aquest dimecres el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el secretari tècnic del Ministeri d’Interior, Juan Antonio Puigserver, en una roda de premsa sobre els preparatius de les eleccions al Parlament que se celebraran aquest dijous a Catalunya.

En concret, el número de sol·licituds de vot de catalans residents a l’estranger que han estat acceptades fins avui, en la vigília dels comicis, és de 39.521, el que suposa un 81,53% més de les que es van acceptar a les eleccions del 27S de 2015. No obstant això, la participació a l’estranger no assoleix ni una sisena part dels 226.381 catalans residents fora d’Espanya amb dret a vot, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per la seua part, mentre el vot des de l’estranger creix, el vot per correu des d’Espanya ha baixat un 26,5%, en situar-se a 78.876 sol·licituds acceptades (en un cens de residents a Catalunya de 5.328.013 electors), davant els 107.421 que van optar per votar per correu en les eleccions de setembre de 2015.

Preguntat per les queixes que expressen alguns catalans residents a l’estranger per les dificultats i retards a l’hora de poder votar, Millo ha indicat que si existeixen problemes o "alguna disfunció" és a causa del sistema postal del país en el qual resideix l’elector. "Si en algun lloc en concret hi ha retards, és pel funcionament postal d’aquest país. La tramesa des d’aquí es fa conjuntament. Passa habitualment, també en altres eleccions. Tota la documentació s’ha enviat en temps i forma. Qualsevol disfunció està relacionada amb el funcionament postal d’aquest país", ha assegurat.

tracking