SEGRE

JUNTSXCAT ACTES FINALS

Puigdemont, a Bèlgica, “perquè no m'amago”

Assegura que “entraré a la Generalitat amb el Govern legítim” si guanya les eleccions

257585_1.jpg

257585_1.jpgJUNTSXCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern cessat i cap de llista de JuntsxCat a les eleccions de dijous, Carles Puigdemont, va replicar ahir al candidat d’ERC, Oriol Junqueras, que si és a Brussel·les, és perquè és “conseqüent” amb les seues accions, al mateix temps que va negar estar amagant-se. Va fer aquestes declaracions després que Junqueras assegurés dilluns que es troba a la presó d’Estremera perquè no s’amaga i és conseqüent amb els seus actes, decisions, pensaments i voluntat. “Sóc a Brussel·les exactament pel mateix que Junqueras està empresonat: perquè no ens amaguem i som conseqüents”, va concloure el president, parlant en nom de tots els consellers que es troben amb ell a la capital belga.

Al seu torn, Puigdemont també va assegurar que tornarà de Bèlgica si les urnes els concedeixen la victòria: “Si guanyo les eleccions i sóc investit president, entraré al Palau de la Generalitat amb el Govern legítim cessat pel 155”, i va declarar que “la Generalitat ni es decapita, ni es canvia a conveniència”. Com a acte final de campanya, a última hora de la tarda, Puigdemont va treure profit de les tecnologies i va protagonitzar un megamíting a través d’una videoconferència que pretenia sumar-se a la llista d’actes multitudinaris del partit.

A Lleida, el número u de la llista, Josep Maria Forné, va demanar el suport de tots aquells que volen defensar la democràcia i el diàleg polític. Acompanyat per alguns dels alcaldes del PDeCAT que van ser citats a declarar per la seua col·laboració amb l’1-O, va subratllar que “som aquí per defensar que els conflictes polítics han de tenir una resposta política i mai penal o jurídica. Per això dirigim als lleidatans, pirinencs i aranesos un missatge de llibertat i esperança”.

257585_2.jpg

257585_2.jpgJUNTSXCAT

tracking