SEGRE

SUCCESSOS TIROTEIG

Un mort i tres detinguts després d’intentar assaltar un xalet a Sevilla

El mort hauria encanonat la Guàrdia Civil || A Mairena del Aljarafe, quan els agents van rebre l’avís d’un intent de robatori en una casa unifamiliar

Diversos agents de la Guàrdia Civil, ahir, al xalet on va morir una persona.

Diversos agents de la Guàrdia Civil, ahir, al xalet on va morir una persona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home va morir ahir abatut a trets i tres individus més van ser detinguts en el marc d’un intent d’atracament en un xalet de Mairena del Aljarafe, a Sevilla. Els fets van succeir en una urbanització propera a la carretera que uneix Mairena del Aljarafe i Almansilla, després que un veí veiés un grup de presumptes lladres saltant les tanques d’un xalet suposadament per cometre-hi un robatori. Després de rebre’s l’avís des d’Emergències 112, dos parelles de la Guàrdia Civil i la Policia Local es van desplaçar fins al lloc dels fets, on van trobar tres individus encaputxats a l’interior de l’immoble i els van demanar que s’identifiquessin.

A l’immoble, dos dels detinguts i el mort van explicar als agents que eren membres “de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Sevilla”. Tot i així, i a pesar que vestien amb armilles de la Guàrdia Civil, els agents haurien continuat sospitant que no fossin funcionaris policials i van insistir a demanar-los que revelessin la seua veritable identitat.

En aquell moment, l’home que va perdre la vida hauria desenfundat una arma i hauria encanonat els agents. Davant d’aquesta situació, un dels agents va disparar contra el presumpte lladre, que va perdre la vida a causa de la ferida de bala, mentre que els altres dos suposats delinqüents van ser detinguts.

“Sembla que van intentar enganyar i traslladar circumstàncies que, lògicament, no eren certes, provocant o intentant motivar una confusió entorn del fet que fossin membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, i lògicament no era així”, va explicar Antonio Sanz, delegat del Govern central a Andalusia, que va afegir que el tercer home implicat va ser detingut després d’haver obert una investigació els agents de l’Institut Armat i haver-lo interceptat “fora de l’habitatge” on van succeir els fets.

Per la seua part, el general en cap de la IV Zona de la Guàrdia Civil a Andalusia, Manuel Contreras, va destacar que no s’ha confirmat el mòbil de la intrusió i que no es descarten noves detencions d’“alguna persona fugida” que s’estigui buscant en el marc de la investigació.

tracking